Nærturer i Sandnes. Tur 6. Lura 

Type:
Fottur
Lengde:
Ca. 5,2 km
Varighet:
3 timer
Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her: http://www.ut.no/artikkel/1.6678864/
Gradering:
Enkel
Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her: http://ut.no/artikkel/1.8404239/
Passer:
Voksen, Barn, Senior, Rullestolbrukere
Område:
Ryfylkeheiane
Sesong:
Hele året
Utsikt fra turstien over gandsfjorden og mot Sandnes. - Foto: Ukjent

Utsikt fra turstien over gandsfjorden og mot Sandnes.

Foto: Ukjent

Profilbilde for Anette Hauge
Anette Hauge
Rundtur i Sandnes nordligste bydel

Turen startes fra Lurahammeren skole hvor det er p-plasser. Derfra går du opp mot Gamleveien gjennom boligområdet, krysser under veien, tar til venstre og så til høyre inn Eventyrveien til Lurahallen. Ved Lura idrettsplass tar du til høyre og følger gangveien langs idrettsplassen og Litla Myklaberget. Myklaberget og Myklabergskogen er en av de små grønne lungene i Lura Bydel. Følges tien herfra videre mot Forussletta. Deretter videre til Myklabergveien og ta til venstre og så til høyre inn i Alveveien. Denne veien følger du gjennom boligområdet til du kommer til Porsholen. Følge denne og ta til høyre i Granveien. Deretter til Lura skole ta til venstre og gå turveien langs grøntområdet på oppsiden av skolen. Passer Staraberget og følge stien til Eikeveien. Ta til høyre i Eikeveien og så til venstre inni Bjørkeveien. Kryss Gamleveien og følg gaten ned til jernbanelinjen. Følge undergangen ned til høyre under jernbanelinjen og gå deretter utover turstien langs Gandsfjorden. Langs fjorden får du nudelig utsikt over fjorden og mot ifjell. Snu deg gjerne og få med deg utsikten mot Sandnes Sentrum også. Følge denne til du kommer til undergangen som tar deg opp til p-plassen ved Lurahammeren ungdomsskole.
Det er ingen store utfordringer på denne turen i form av bakker og stigninger. Turen tar dere med inn i boligområder med eneboliger, rekkehus og industri. Turstien går langs Gandsfjorden, gjennom idrettområder, industri og boligområder. Det er grønne lunger med rasteplasser langs turveien. En fin tur for å bli kjent i en flott bydel.

Turen er en av flere sentrumsnære turløyper i Sandnes som valgt ut med tanke på at også de som sitter i rullestol eller kommer med barnevogn skal kunne gjennomføre turen. Detaljer om stigningsgrad på turen og underlag finner du på tilgjengelighet.no. Turene er ikke merket så husk å ta med utskrift av kartet eller en smarttelefon. Turene er bestemt i samarbeid mellom Sandnes kommune, Stavanger Turistforening og Rådet for personer med nedsatt funksjonsgrad.

Nyttige lenker

Tilgjengelighet
Fylke: Rogaland

Høydeprofil