Over Besseggen 

Type:
Fottur, Hyttetur, Topptur
Lengde:
Ca. 13,3 km
Varighet:
8 timer
Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her: http://www.ut.no/artikkel/1.6678864/
Gradering:
Krevende
Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her: http://ut.no/artikkel/1.8404239/
Passer:
Voksen, Barn
Område:
Jotunheimen
Sesong:
jun
jul
aug
sep
Knut, Christoffer og Kristian hopper over Besseggen med 20 kg på ryggen! - Foto: Oda Ytterhaug Giske

Knut, Christoffer og Kristian hopper over Besseggen med 20 kg på ryggen!

Foto: Oda Ytterhaug Giske

DNT Oslo og Omegn

Det er gode grunner til at Besseggen er en av landets mest populære turer. Den fantastiske utsikten over ville Jotunheimen og de bratte passasjene gir en god følelse av mestring er to. Turen er ikke spesielt vanskelig og ikke veldig utsatt, men gir likevel en luftig følelse med det grønne Gjende 400 meter lenger ned på den ene siden, og det dypblå Bessvatnet på den andre.

Turen over Besseggen går mellom Gjendesheim og Memurubu. Start gjerne med en overnatting på Gjendesheim før du morgenen etter tar båten inn til Memurubu over Gjende og går derfra. De fleste tar båten og går Besseggen denne veien. Da klyver du oppover og det oppleves mindre luftig enn om du går andre veien med utsikt mot halve Jotunheimen. Besseggen er 16 kilometer lang, og det høyeste punktet ligger på 1743 moh. Beregn rundt 8 timer på hele turen.

Hovedsesongen for Besseggen-trafikken er juli og august og de første helgene i september. Men Besseggen kan du ofte gå tidlig i sesongen, og til langt ut på høsten.

Har du en helg til rådighet kan du båten helt inn til Gjendebu og ta turen over Bukkelægret først [http://www.ut.no/tur/2.8398/].

Mer informasjon om turen og området finner du på besseggen.net

Nyttige lenker

Gjendebåtene
UT.no
Fylke: Oppland

Høydeprofil