Borgendilten 

Type:
Fottur, Bærtur, Skogstur, Sopptur
Lengde:
Ca. 8,2 km
Varighet:
2 timer +
  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her
Gradering:
Enkel +
  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her
Passer:
Voksen, Barn, Senior
Område:
Sesong:
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Fylke: Nord-Trøndelag
Profilbilde for Bjørn Ove Finseth
Bjørn Ove Finseth
2. pinsedag arrangeres Borgendilten. En fin tur på grendene Seter og Hindrem i Leksvik kommune. Muligheter for kortere rutealternativer.
Det er selvsagt mulig å gå turen andre dagen enn 2. pinsedag også. Fin kveldstur.

En starter på Revelltun, går den gamle veien ned til Hindrem via Kvennahusdalan. En går forbi gården Nedgard'n og ned til det gamle bedehuset og opp gammelveien opp til Hafella. Omtrent på høyde med Hafella tar løypa en brå tverrsving over grøfta og inn i skogen og opp til lysløypa. De som går med barnvogn kan fortsette veien opp til Revellkrysset og gå inn i lysløypa der. En følger lysløypa til en når foten av toppen ved gapahuken på Borgen. Der tar løypa en runde rundt selv Borgen, på østsida og opp på den høyeste toppen fra sør. En går så ned til gapahuken og ned veien til der den svinger til høyre. I stedet for å følge veien nordover går løypa ned en sti og til lysløypa igjen og følger den til den kommer til veien opp til parkeringsplassen. Følg veien ned og ta til venstre i krysset. Følg så veien ned forbi Skallen (en kan ta en kortere sløyfe her og gå opp til Revelltun herifra) og ta til høyre ved Almstad. Gå videre på Setergårdsveien og opp veien til Overland. I den store svingen fortsetter en rett fram til Revgården. Rett etter Revgårdshytta tar en til høyre opp gjennom stien i skogen. Den svinger seg oppover og opp på flata får den litt til høyre før den går gjennom skogen til veien som går til gammelskolen.Ta til høyre og følg veien til Brudalskrysset og videre veien til Revelltun.
Severdigheter: Ved gården Nerdgard'n finner du den nye Hindrem Stavkirke. Når en har kommet til lysløypa vil en møte veien fra parkeringsplassen. Der er det et fint utkiktspunkt som kalles Hindremsjåa. Utrolig fin utsikt over Hindrem og fjorden innover. Toppen av Borgen er det også et fint utkiktspunkt utover fjorden. Den ligger litt til venstre for toppen av løypa. Gapahuken på Borgen er fin å ta en rast i.

Høydeprofil

Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.