Gjennom skog og hei i Åkramarka 

Type:
Fottur
Lengde:
Ca. 5,1 km
Varighet:
2 timer +
  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her
Gradering:
Enkel +
  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her
Passer:
Voksen, Barn, Senior
Område:
Sesong:
Hele året
Fylke: Rogaland
Haugesund Turistforening
Åkra fjellag har de siste årene vært svært aktive med å tilrettelegge for turgåing i Åkramarka. Stier er blitt ryddet og oppgradert, klopper er lagt ut, og ikke minst har fjellaget bygget turhytta, Kinnebu. Med sin beliggenhet på det høyeste punktet, vendt vestover og med en panoramutsikt over vest-Karmøy og havet, er den vel verdt et besøk. Fjellaget har gruset store deler av stien opp til hytta. Variasjon på turen får vi ved å legge inn en rundtur i marka.

Enklest er det å starte fra parkeringen som vi kommer til ved å følge Myrdalvegen. Herfra går vi på turveg inn til Speiderplassen, der fjellaget har lagt tilrette med bord og benker, og i sommerhalvåret med griller. For barna er dette en spennende plass med blant annet en bekk like ved. Vi følger turvegen videre østover, langs myrene og opp stigningen mot hytta. Om vi er heldige, er hytta åpen og det er mulig å få kjøpt en kaffekopp der. Etter rasten kan vi velge å fortsette innover mot Søre Sålefjell, eller ta runden via Vaulen og tilbake til parkeringsplassen. Mot Søre Sålefjell er det merket med treskilt og mot Vaulen med bånd. Undervegs til Søre Sålefjell ved Nedre Buadalsvatn ligger ei lita steinhytte som fjellaget er i ferd med å ruste opp.
For å komme til Vaulen går vi videre sørøstover fra Kinnebu, tar av til venstre like før Rossafjellet og følger Ulvadalen ned til vatnet Vaulen. Herfra går vi vestover på gruset sti/turveg tilbake til parkeringen. På den siste høyden før vi kommer ned til flatene mot Åkrehamn, ligger Steinsfjellet, en gammel bygdeborg. Vi finner den ved å ta stien som går til venstre (skiltet) og på toppen, der det er tilrettelagt med bord og benker, møter det oss en fantastisk utsikt vestover havet.
Turen tar ca 2 timer.

Transport: Kjør på Rv 47, litt forbi Åkra sentrum. Ta av til venstre opp Myrdalsvegen til endes, over på grusveg til veidele til høyre. Parkering ved et uthus. Kjøretid fra Haugesund ca 30 min.

Parkering: Tilrettelagt parkering på veg opp i marka.

Merking: Delvis merket/ skiltet.

Kart: Turkart Sør-Karmøy, eller turstikart for Åkramarka.

Høydeprofil

Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.