Rondvassbu - Bjørnhollia via Rondeslottet 

Type:
Fottur, Hyttetur, Topptur
Lengde:
Ca. 16,9 km
Varighet:
1 dag
Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her: http://www.ut.no/artikkel/1.6678864/
Gradering:
Krevende
Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her: http://ut.no/artikkel/1.8404239/
Passer:
Voksen
Område:
Rondane
Sesong:
jun
jul
aug
sep
Mot Rondeslottet - på turen mellom Straumbu og Bjørnhollia. - Foto: Sven Hove

Mot Rondeslottet - på turen mellom Straumbu og Bjørnhollia.

Foto: Sven Hove

DNT Oslo og Omegn
Rondanes høyeste topp gir et flott rundskue over Rondanemassivet. Toppen er relativt lett tilgjengelig for de fleste fra Rondvassbu, men det er også mulig å ta turen til topps fra Bjørnhollia. Er du ekstra sprek, og har lyst på en langtur, kan du gå over toppen som en del av turen mellom Rondvassbu og Bjørnhollia.

Fra Rondvassbu: Følg merket sti fra Rondvassbu, oppover mot Rondholet. Fortsett inn i Rondholet ved stidelet til Storronden. Ved bandet mellom Rondholet og Storbotn, innerst i Rondholet, dreier stien nordover og følger eggen oppover til toppen av Vinjeronden (2044 moh.). Her er det bratt med mye løs stein. Du kommer så til toppen av Vinjeronden. Fra Vinjeronden går du bratt ned i et skar for så å gå bratt opp igjen og følger eggen mellom Storbotn og Styggebotn videre opp til Rondeslottet. Eggen er fin å gå på, men vær varsom på kantene. Her er det mye løs stein. Retur samme vei. Turen tar ca. 7 timer tur-retur Rondvassbu.

Fra Bjørnhollia: Følg merket rute gjennom Lagglupdalen mot Dørålseter. I Langglupdalen passerer du brua over Langglupå og stiskillet til Høgronden. Ved stiskillet til Rondeslottet følger du merket rute vestover til toppen. Retur samme vei. Beregn minst fem timer opp fra Bjørnhollia, og tre-fire timer tilbake.

Alternativ langtur via Rondeslottet: Er formen i orden og du ønsker gå opp på toppen som en del av en lengre tur, kan du gå fra Rondvassbu, over toppen, ned til Langglupdalen og videre til Bjørnhollia - eller omvendt. Se beskrivelsene over. Beregn 8-10 timer på denne turen.
Fylker: Hedmark,Oppland

Høydeprofil