Topptur på ski til Kolåstinden (1432 moh.) 

Type:
Skitur, Alpint, Hyttetur, Snowboard, Telemark, Topptur
Lengde:
Ca. 4,9 km
Varighet:
1 dag
Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her: http://www.ut.no/artikkel/1.6678864/
Gradering:
Krevende
Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her: http://ut.no/artikkel/1.8404239/
Passer:
Voksen
Område:
Sunnmørsalpane
Sesong:
feb
mar
apr
mai
Bildet viser skiruta opp til Kolåstind (1432 moh). - Foto: Fri Flyt

Bildet viser skiruta opp til Kolåstind (1432 moh).

Foto: Fri Flyt Topptur på ski til Kolåstind (1432 moh.) av Fri Flyt. Tilgjengelig under CC BY-NC 4.0 lisens.

Ålesund-Sunnmøre Turistforening
Mektige Kolåstinden (1432 moh.) besøkes vanligvis på ski, på ettervinteren og om våren, og er et populært turmål på fine vårdager.

Denne turen starter du best med en overnatting på Standalhytta, hvor Turistforeingen disponerer et et ubetjent anneks til hovedhytta, med 10 senger, stue, kjøkken, toalett og dusj.


Fra Standalhytta går du nordøstover langs en ryddet trasè til munningen av Kvanndalen. Herfra følger du Kvanndalen mot nord til den dreier svakt mot vest, og ankommer den tradisjonsrike pauseplassen "Appelsinhaugen". Deretter bratt opp den nordvendte bakken som leder opp til Stretet, en smal passasje ut mot Kolåsbreen. Fra Stretet ser du toppen av Kolåstinden, og følger nå breens høyeste del mot toppen. Til slutt en bratt kneik til topps. Vær oppmerksom på bregleppen mellom breen og kneika som åpner seg  seint i skisesongen.


De fleste som går til topps setter fra seg skiene før den siste bratte bakken tar til. 


Nødvendig utstyr: Breen kan krysses uten breutstyr om vinteren. Isøksa er ofte god å ha nord for Stretet og i siste bakken opp til toppen. NB! Hvis du vil besøke Kolåstinden på sommerføre, trenger du fullt breutstyr og kunnskap om ferdsel på bre.
Fylke: Møre og Romsdal

Høydeprofil