Aurlandsdalen - vill og vakker 

Type:
Fottur, Fjelltur, Hyttetur
Lengde:
Ca. 48,7 km
Varighet:
3 dager +
  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her
Gradering:
Krevende +
  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her
Passer:
Voksen, Barn
Område:
Sesong:
jun
jul
aug
sep
Fylker: Sogn og Fjordane,Buskerud,Hordaland
DNT Oslo og Omegn

Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i elva som graver seg frem gjennom landskapet, og den fantastiske utsikten utover mot fjorden langt der nede.

Finse - Geiterygghytta - (Steinbergdalen) - Østerbø - Vassbygdi

Her møtes Østland og Vestland i et vakkert fjellområde. Skarvheimen har vært brukt som gjennomfartsvei for de som har tatt sjumilsstøvlene på og gått fra Jotunheimen i nord til Hardangervidda i sør. Kontrastene i landskapet er store - fra goldt steinlandskap til frodige dype daler, fra mektige fjell til buldrene fossestryk. Turen fra Finse til Flåm har alt dette!

Dag 1: Høyfjellsetappe fra Finse til Geiterygghytta over Sankt Pål med flott utsikt mot Hardangerjøkulen i sør og Skarvheimen og Jotunheimen i nord. Ca. 5 timer/15,5 km.

Dag 2: Fra Geiterygghytta nedover mot Aurlandsdalen forbi Steinbergdalshytta, ca. 3 timer, og videre til Østerbø ca. 3 timer. En rast ved den tidligere DNT-hytta Steinbergdalshytta å anbefale. Ca. 6-7 timer/22 km.

Dag 3: Fra Østerbø går den ville og vakre Aurlandsdalen ned til Vassbygdi, ca. 6 eller 7 timer, lengst om Bjørnstigen og Høgstegvarden.NB! Sensommeren 2016 anbefales alle å gå den lavereliggende stien om Vetlavatnet grunnet ras i stien om Bjørnestigen. Fra Vassbygdi med buss til Flåm og Flåmsbanen til Myrdal, og bytt til Bergensbanen til Oslo eller Bergen.
Ca. 6 timer/19 km.

Total distanse Finse - Vassbygdi i virkeligheten (fra logging med GPS) er ca. 57 km., ikke 48,7 km. (som oppgis ut fra inntegningen av dette turforslaget)


For kortere versjoner av turen er det mulig å starte ved Geiterygghytta eller Østerbø. Eventuelt også Storestølen.

Høydeprofil

Annonse

Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
Annonse
blog comments powered by Disqus