Topptur midt i leia 

Type:
Fottur
Lengde:
Ca. 0,0 km
Varighet:
4 timer
Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her: http://www.ut.no/artikkel/1.6678864/
Gradering:
Enkel
Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her: http://ut.no/artikkel/1.8404239/
Passer:
Barn
Område:
Helgelandskysten
Sesong:
Hele året
ALT I ETT: Hav og fjell og vær - det er Lurøy.  - Foto: Tommy Skog

ALT I ETT: Hav og fjell og vær - det er Lurøy.

Foto: Tommy Skog

Rana Turistforening
Rana Turistforening

Rett sør for polarsirkelen ligger Lurøy, et eventyrlig øyrike på Helgelandskysten. 

På Lurøy kan du gå på alt fra toppturer til en bedagelig spasertur i fjæra. Det er et flott område å padle i havkajakk eller kano, når været tillater det. 

Det er mange merkede stier på Lurøy, både T-merket og andre. Blant annet til Lurøyfjellet som er det høyeste punktet på øya. 

Turen på Lurøyfjellet starter ved den gamle barnehagen/fotballbanen og avkjørselen fra hovedveien er merket med skilt. Det er parkering ved starten av løypa, ca 100 meter fra hovedveien. Turen er merket med sti, skilt og rødmaling. Fjellet er lett å bestige og passer de fleste aldersgrupper. Letteste måten å gå opp på er via Lauklihompen.

På toppen har man god utsikt over øyriket. Med den nye retningsviseren der vises de fleste fjelltopper på Helgeland og man kan blant annet se til Svartisen, Træna, De Syv Søstre, Okstindan og Lofotveggen. Det er bare å gå opp å se!

På vinteren anbefales det sterkt å bruke brodder. Ta med vann uansett når på året man går.

Rana Turistforening drev den selvbetjente hytta på Huse frem til 2016, men som Lurøy Kystlag nå har tatt over. Man kan fremdeles booke sengeplass her. 

Les mer om hytta på Huse: https://www.xn--huse-lury-s8a.no/. 

En annen tur som er vel verdt å gjennomføre er å gå rundt Lurøyfjellet, enten fra Osan til Møla eller motsatt vei. Parkering ved den gamle barnehagen om du går fra Osan eller i Hagen om man går fra Møla. Denne stien er ikke merket helt rundt, men det er planer om å ferdigstille den i løpet av sommeren 2018.

 

Fylke: Nordland

Høydeprofil