Hørsfjell (rundtur) 

Type:
Fottur, Skogstur, Topptur
Lengde:
Ca. 8,8 km
Varighet:
2 timer +
  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her
Gradering:
Enkel +
  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her
Passer:
Voksen, Senior
Område:
Sesong:
mai
jun
jul
aug
sep
okt
Fylke: Telemark
Bamble Turlag

Hørsfjell, den høyeste toppen i Bamble kommune, fremstår i dag som et av de mest populære turmålene i Bamble. Gjennom en årrekke har området vært et yndet utfartssted, med selveste toppunktet som det klare mål. Hele stedet her oppe med den vide utsikten og den vakre furuskogen, gir en helt spesiell stemning av fred og tilfredsstillelse. Herfra ser man fint utover havet og innover store deler av Bamblemarka. Løypen er delvis blåmerket, og delvis merket med røde T-er.

Hørsfjell er en av 15 Ti-topper. Ti-topper'n i Grenland er et populært trim- og friluftslivstilbud.
Etter parkering går man ca 300m på hovedveien gjennom Bamlebygda, med utsikt mot Bamlevann på venstre side. Her tar vi av til venstre på Heistadveien, hvor det også står skilt mot Hørsfjell. (Noen parkerer tvers over veien for Heistadveien. Dette bør unngås, se anvisning under Adkomst)
Etter noen hundre meter krysser veien en bekk. (Det er mulig å komme til Hørsfjell ved å følge T-merket sti på venstre siden av bekken. Denne kan imidlertid være ganske fuktig.) Etter kryssing av bekken fortsetter vi på veien og kommer vi til den vakre gården Heistad, hvor vi går rett gjennom tunet.
Etter ytterligere noen hundre meter deler veien seg. Begge veier fører til Hørsfjell, men vi velger å fortsette Heistadveien til venstre og heller komme tilbake langs Svartkjennveien.
Veien fortsetter med stigning frem til Stormyr med to små tjern på venstre side og den restaurerte Stormyrstua på høyre side. Denne er åpen for turgåere, som kan ta en rast her og eventuelt søke ly for været ved behov.
Langs hele veien mot Hørsfjell har grunneieren hengt opp en mengde skilt med interessant informasjon om de stedene vi passerer.
Etter et par km tar vi av til høyre og går på sti de siste hundre meterne opp til toppen. Alternativt kan vi fortsette snaue 100 m videre på veien for en kort avstikker til den fint restaurerte Hørsfjellstua.
Toppen av Hørsfjell er et fint sted å raste på, med utsikt både ut over kysten og over innlandet. Her er det også bok for registering av besøket på Ti-toppern og i en egen bok som grunneier har lagt ut.
Hvis man vil lage en rundtur, kan man nå på vestsiden av toppen følge merket sti nordover. Etter et par hundre meter kan man ta en liten avstikker til venstre og registrere seg i ytterligere en bok for Slangerud blad.
Vi følger stien videre nedover mot øst og kommer etter hvert til traktorvei og skogsbilveien Svartkjennveien. Denne følger vi tilbake til krysset med Hørsfjellveien og videre tilbake til parkeringen samme vei som vi kom.
(Det er også mulig å ta til venstre på Svartkjennveien rett etter Svartkjenn og følge en T-merket sti tilbake til Heistadveien. Denne stien kan, som nevnt tidligere, være noe våt.)
Om sommeren kan det etter endt tur være fint å ta en kort avstikker fra parkeringsplassen og ta et bad i Bamlevann.

Turkart på papir
Grenland Turkart, Blad 6 Bamble. 1:25000

Høydeprofil

Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.