Topptur til Søråsen ovenfor Knut Hamsun barndomshjem i Hamsund 

Type:
Fottur
Lengde:
Ca. 1,0 km
Varighet:
1 time +
  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her
Gradering:
Enkel +
  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her
Passer:
Barn
Område:
Sesong:
Hele året
Fylke: Nordland
Profilbilde for Kjell Fredriksen
Kjell Fredriksen

Ta deg fra f.eks kommunesenteret Oppeid og 4 km til Hamsund.  Parker ved grendehuset der det også er parkeringsplass for besøkende til Knut Hamsun barndomshjem. Gå oppover til gården og forbi husene og så rett oppover åsen. Velger du litt til høyre kommer du forbi en leseplass. Oppover her er det ganske så bratt, men greitt å gå. Velger du litt til venstre er det noe slakkere men litt lengre. Helt øst på åsen er det en liten steinknaus, herfra her du flott utsikt  mot tinderekka Hamnsetinde, Egerdalstinden og Hansbakktinden. Mot øst har du nydelig utsikt mot Sørpolden og tuva. Her på toppen er det i 2017 klippetang for "Ti på topp i Hamarøy"

Høydeprofil

Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.