Fottur til Lysenuten (812 moh.) 

Type:
Fottur, Topptur
Lengde:
Ca. 4,4 km
Varighet:
4 timer +
  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her
Gradering:
Middels +
  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her
Passer:
Voksen, Barn, Senior
Område:
Sesong:
Hele året
Fylke: Rogaland
Haugesund Turistforening
Lysenuten var i mange år et kjent landemerke med sine kjempestore radarskjermer. Disse er nå tatt ned, og det er kun rester igjen. I dag har Telenor ei antenne og et anlegg i drift på toppen av Lysenuten.
Det er flere veger å komme til Lysenuten på, men tilkomsten fra Eikeland er trolig den enkleste. På parkeringsplassen på Eikeland er det postkasse med kart for turen.
Vi starter turen langs en bratt traktorveg som vi følger til vi kommer til ei myr og terrenget fl ater ut.
Litt etter tar vi nok en stigning i Espevollskaret, før stien på nytt flater ut, og vi kommer til noen myrer. Her passerer vi Larsahidleren, som ligger like ved stien og egner seg godt for en rast. Stien videre krysser under høyspentlinja som går til Lysenuten. Deretter en bratt stigning det siste stykket opp til toppen. Utsikten er fantastisk. I klarvær er det mulig å se til Stavanger, og vi ser også til Haugesund, Sunnhordland og Folgefonna i tillegg til alle nuter og daler i nærområdet.

Det er lagt ut bok i postkasse ved det ene huset, som vi kan skrive navnet i mens vi har en vel fortjent pause på toppen.

Parkering: Parkering på Eikeland.

Gangtid: Ca 3 1⁄2 - 4 timer t/r.

Merking/skilting: Merket løype.

Høydeprofil

Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.