Vi jobber med å oppgradere UT.no! Ta gjerne en titt på betaversjonen på ny.ut.no. Du finner helt sikkert masse feil og mangler, men vi setter uansett stor pris på tilbakemeldinger.

Hadeland, Gjøvik og Land

Hadeland, Gjøvik og Land er skogsområdene mellom Huldreheimen i nord fra Dokka og Vingrom, og Oslomarka med Roa og Hurdal i sør. I vest går området helt over mot Valdres, mens østgrensen er Mjøsa.

Området domineres av høye åser med østnorsk granskog med enkelte innslag av furu. Skogen henger sammen med Romeriksåsene og Nordmarka i sør og glir over i den skogkledte delen av Huldreheimen i nord. 

Padleparadiset Fjordane

De mange små og store vannene som utgjør Fjordane er fulle av viker, nes, kriker og kroker, og det er derfor gode muligheter for å finne raste-, bade- og teltplasser. Enkelte steder er det satt opp toaletter, og kano kan man leie på to steder ved Fjorda, Vestland og Solviken.

Det er svært populært å padle i dette området. Særlig helgene på forsommeren hender det at det blir mange folk på enkelte plasser, men vanligvis er ikke dette et problem.        

Nordover fra Fjorda strekker det seg store skogsområder. Høyeste punktene er de rundt 860 meter høye store – og vesle Skjellingshovedene. Her er det liten tilrettelegging for friluftsliv, men den som liker skog kan få fine turer i området. 

Merking

Her er det to hovedruter som er DNT-merket: Jotunheimstien som går fra Brovoll i sør til Storlondammen i nord og DNT-stien fra Lygna i vest til Skreia og Mjøsa i øst. Som i de fleste andre skogsområdene er sommerstiene blåmerket, og det er også en rekke lokaltmerkete røde skiløyper i området.

Mest populære rute

Jotunheimstien.

Mer informasjon

Fylke: Oppland

 
Turforslag i området
Henter turer...
Hytter i området
Henter hytter...
blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.