Saltfjellet og Svartisen

Mellom Ranfjorden,Dunderlandsdalenog Nasafjelleti sør og Saltfjorden/Skjerstadfjorden i nord ligger det store fjellområdet Saltfjellet-Svartisen. I vest når området ut til havet og i øst erSaltdalen/Junkerdalenog Sverige grensa.

Saltfjellet

Saltfjellets østlige deler, hvor de fleste hyttene og rutene ligger, er et flatt og stort sett meget lettgått høyfjellsplatå. En del meget frodige daler skjærer seg inn fra både sør og nord, for eksempelStormdalen,Blakkådalen,Tollådalen og Beiardalen.

Svartisen og kystområdene

I sørvest ligger Svartisen, vestre del er Norges nest største bre og østre del er nummer fire på lista. Ute mot kysten blir terrenget enda mer alpint og forrevent. Børvasstindenesør for Saltstraumeninneholder mange perler for folk som vil ha luft under seg. Mangfoldet går også igjen i dyre- og plantelivet.

Dyr og planter

Frodigheten er stor i mange av fjelldalene, og over fjellviddene trekker flere av de store pattedyrene som trenger godt med plass rundt seg for å trives.

Geologi

En spesialitet for Saltfjellet er store forekomster av marmor. Dette har gitt grunnlag for fantastiske grotter. På Saltfjellet kan du derfor finne utfordringer både over og under bakken.

Populære ruter

Fra Lønsstua til Saltfjellstua, videre til Bjellåvasstuaog så til Tollådalen.

Gode startsteder

Beiarstua, Lønsstua, Storengstua og Bolnastua.

Mer informasjon

Fylke: Nordland

 
Turforslag i området
Henter turer...
Hytter i området
Henter hytter...
blog comments powered by Disqus