Turlagsstua 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
6 senge­plasser
Område:
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya
HURRA! Endelig er hytta åpen! - Foto: Trond Løkke

HURRA! Endelig er hytta åpen!

Foto: Trond Løkke

Vesterålen Turlag

Turlagsstua har et soverom med fire sengeplasser i køyeseng, på hemsen finnes det en 120 cm dobbeltseng. Sengene har dyne og pute, men eget sengetøy, lakenpose eller sovepose må brukes. Dessuten har hemsen 12 madrasser og ullpledd. Hytta er innredet med nyrenovert kjøkken/stue (2018) med vedovn og gasskomfyr med stekeovn. Her er det sitteplass for inntil åtte personer. Kjøkkenet har tallerkener og bestikk for 20 personer. Hytta har også ei storstue med sitteplass for 25 personer. Ikke tillatt med hund på Turlagsstua. 

Se romfordeling PDF

Blokkering av hytte: Dersom hytta/rom/seng er markert svart og dermed er stengt for booking, så kan dugnad, besøk av skoleklasser eller fellestur være årsaken. Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail for mer informasjon.

Hytta ligger i Sortlandsmarka, lett tilgjengelig både sommer og vinter. Hytta ligger langs de populære turstiene opp mot Bøblåheia og Steiroheia slik at mange ferdes i området hele året.Turlagsstua ble bygget i 1992 av Røde Kors og er for mange kjent som “Røde Kors-hytta” eller “Kovstua”. Vesterålen Turlag overtok hytta i 2016 og har i perioden 2017-2018 renovert hytta og utstyrt den som ei ubetjent turistforeningshytte. 

Hytta har vedbu og toseters utedass i eget bygg.

Det er solcelleanlegg 12V, som gir lys lys til hele hovedhytta.

Det er ikke drikkevann tilgjengelig like ved hytta. Det anbefales at drikkevann tas med hjemmefra. Vann fra Presttjønna like vest for hytta kan brukes til kroppsvask, oppvask og gulvvask, men dette anbefales ikke brukt som drikkevann.  

Det er ikke tillatt med hund inne på hytta.

 

Nøkkel
Turlagsstua har egen nøkkel som lånes ut til DNT-medlemmer mot et depositum på 500 kroner på  turistkontoret i Rådhusgata 11 på Sortland. Nøkkelen må leveres tilbake første virkedag etter oppholdet.

Betaling
Det kan betales med Vipps eller bankoverføring for overnatting og dagsbesøk. Det står oppslag om dette på hytta. Skriv dere inn i besøksprotokoll ved ankomst, via Vipps app søker dere opp  96120 eller «Turlagsstua kafe/overnatting, og deretter vippser dere beløpet dit.

Fasiliteter
  • 12V
  • Mobildekning
  • Vedovn
  • Turpost
Sortland i Nordland
Lat/Long: 68°41'50"N, 15°21'5"E