Vi jobber med å oppgradere UT.no! Ta gjerne en titt på betaversjonen på ny.ut.no. Du finner helt sikkert masse feil og mangler, men vi setter uansett stor pris på tilbakemeldinger.

Fuglemyrhytta 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
10 senge­plasser
Område:
Sesong:
401 moh. i Oslo i Oslo
Lat/Long: 59°58'42"N, 10°41'43"E

DNT Oslo og Omegn

 

Fuglemyrhytta er DNT Oslo-historiens første nyoppførte hytte i Marka med 10 sengeplasser.For å bestille overnatting på Fuglemyrhytta må det minimum være et
DNT-medlem med gyldig medlemsnummer i gruppen/følget. Korteste adkomst er fra Skådalen t-banestasjon. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm, men lys fra solcellepanel. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i bekk, ta med drikkevann. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass. Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er derfor ikke anledning til å ha fest på hytta. Det er ikke tillatt å videreselge overnattingsplasser til andre. OBS! I denne mørketiden uten mye sol, ber vi alle ta med hodelykt/lommelykt. Solcellepanelet greier ikke å levere strøm, dessverre. God tur!

Ubetjent hytte
Fuglemyrhytta er ubetjent turisthytte. Hver enkelt må selv sørge for DNT-nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

Les artikkelen om den bynære hytta Fuglemyrhytta datert 5. april 2018
Les
artikkelen om Oslos nye populære utested datert 12. oktober 2018

Bestilling av sengeplasser
For å kunne bestille overnatting må minst én i turfølget være medlem i DNT og ha DNT-nøkkelen. Dere som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 11:00 avreisedagen (merk at tidspunktene er spesielle for akkurat Fuglemyrhytta).

Bestill plass på hytta 

Dagsbesøk
Du er velkommen til å besøke hytta på dagsbesøk mellom kl. 11 og 16. Husk å skrive deg inn i protokollen, å ta av skoene når du går inn i hytta og å koste/vaske etter deg. Hvis du benytter utedo, vedovn og/eller kjøkken, skal du betale for dagsbesøk. Pris for dagsbesøk er kr. 25,- i 2018 (merk at det er annen pris for dagsbesøk på de andre ubetjente Marka-hyttene). Betales med Vipps #540344 DNT Marka. Merkes med betaling Fuglemyrhytta. Hvis du ikke har mulighet til å betale med Vipps, kontakter du DNT Oslo og Omegn på post@dntoslo.no

Om hytta
Fuglemyrhytta har utsyn over Oslofjorden, Nesoddlandet og Holmenkollen. Snøhetta har tegnet hytta som reises i løpet av sommeren og høsten. Hytta har 10 sengeplasser fordelt på to soverom. I tillegg er det oppholdsrom med stue og kjøkken, og et tørkerom. Hytta har store vinduer mot sør og vest.

Vann
Drikkevann må medbringes. Vann til oppvask og vask av hytta hentes enten i bekk eller i sisternen (stor blå beholder) like bak hytta.

Historien
Den gamle hytta som sto der er revet og fraktet ut. Den ble bygd ca. 1910 av Samuel Johnson og hans fire barn. Samuel var opptatt av at barna skulle få dele gleden av natur og friluftsliv. 

Fasiliteter
  • Booking
  • Vedovn
  • Turpost
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

Bekalger. Vi har for tiden ikke tilgjengelig værvarsel for denne hytta.

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.