Friluftshuset i Åsa 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
10 senge­plasser
Sesong:
Friluftshuset i Åsa sett fra hovedveien

Friluftshuset i Åsa sett fra hovedveien

80 moh. i Ringerike i Buskerud
Lat/Long: 60°7'43"N, 10°21'5"E

DNT Ringerike

Friluftshuset i Åsa ligger idyllisk til innerst i Steinsfjorden, ca. 8 km fra Sundvolden med Krokskogens åser rett utenfor døra. Med Steinsfjorden beliggende bare noen hundre meter fra Friluftshuset er det fantastiske muligheter for turer, padling, fiske- og badeliv og sykling. Det er i tillegg merkede turstier til attraktive turmål rett utenfor døra som f.eks Kjerratstien og Djevelens punsjebolle, og det er bare ti minutters kjøretur til startpunkt for det fantastiske turmålet Mørkgonga. Om du vil på tur i Nordmarka er det kun 10 min med bil til Damtjern og 30 min til Ringkollen hvor du finner flotte turmuligheter både sommer og vinter.

DNT Friluftshuset er i annen etasje på den eldste bygningen på tidligere Vegård skole. Det er fortsatt skoledrift med Steinsfjorden Montessoriskole på området både i 1. etasje av Friluftshuset og i den andre skolebygningen. Det er store uteområder, gapahuk og god plass til ulike aktiviteter for barna på skoleplassen.

I tillegg til alle turmålene kan vi også anbefale et besøk på Kjerratmuseet og en tur innom Åsa landhandleri er en opplevelse i seg selv. Om du vil prøve fiskelykken er det fritt fiske i Steinsfjorden/Tyrifjorden, og for fiske i Nordmarka kan du kjøpe fiskekort på iNatur/OFA.

Våren 2017 fikk DNT Ringerike leieavtale for huset med Vegård Eiendom, og en stor dugnadsinnsats ble gjennomført for å få pusset opp og satt annen etasje i stand til DNT-hytte.

Friluftshuset består av kjøkken med innlagt vann, komfyr og kjøleskap, spisestue, stue, 3 soverom med totalt 10 sengeplasser, barneseng og eget toalettrom med håndvask. Det er også tilrettelagt spesielt for barna med en egen Turbo-aktivitetskrok.

For øvrig er huset utstyrt som de øvrige ubetjente hyttene med alt utstyr som: sengeklær, dekketøy etc. Man trenger å ha med mat, lakenpose/sovepose og personlig utstyr.

På baksiden av huset er det et eget lager med totalt 4 kajakker og 3 kanoer, padleårer, spruttrekk, vester og traller for frakting av utstyret ned til Steinsfjorden. Dette utstyret kan leies av de som overnatter på huset i tillegg til utleie til andre medlemmer av DNT. Lageret er låst med kode på nøkkelboksen ved inngangen - koden fås oppgitt ved avtale om leie. Se eget oppsett for regler for utleie og priser på koia og på hjemmesiden underkano-og kajakkutleie.

Det er ikke anledning til å ha hund på Friluftshuset, og vi håper at dette blir respektert med tanke på allergikerne. I og med at det er skoledrift på området og i første etasje på Friluftshuset ber vi de som benytter tilbudet om å vise forståelse for dette.

Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

Fasiliteter
 • 220V
 • Kano
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Strømovn
 • Vann
 • Wc
 • Helårsbil
 • Sykkel
 • Kollektiv
 • Båttransport
 • Turpost
Tilrettelagt for
 • Skoleklasser
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

Bekalger. Vi har for tiden ikke tilgjengelig værvarsel for denne hytta.

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.