Vi jobber med å oppgradere UT.no! Ta gjerne en titt på betaversjonen på ny.ut.no. Du finner helt sikkert masse feil og mangler, men vi setter uansett stor pris på tilbakemeldinger.

Veresstua 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
10 senge­plasser
Sesong:
389 moh. i Verdal i Nord-Trøndelag
Lat/Long: 63°47'2"N, 12°23'4"E

Nord-Trøndelag Turistforening

Veresstua har helsårsveg og ligger i løypnettet øst for Veresvtnat. Hytta har i alt 10 sengeplasser. Den er selvbetjent med proviantlager, dyner og puter, innlagt strøm og er låst med standard DNT nøkkel. Vann hentes i krane på tunet. Tilrettelagt for hund i uthustet. Forhåndsbooking av sengeplass.

Hytta er tilrettelagt for bevegelseshemmede, og den er godt egnet til dagsturer og overnattingsture både sommer og vinter. Hytta har åpen stue- og kjøkkenløsning, proviantrom, tørkerom og to soverom. Deler av uthuset er isolert og også tilrettelagt for hund, samt egen utedo. Det er i alt 10 sengplasser i hytta og ekstra madrasser, dyner og puter. Ettersom hytta ligger ved skogsbilvei sommerstid, er hytta med universell utforming og tilpasning. Det inkluderer rampe inn, 100cm dører; både ytterdør og døren inn til soverom/tørkerom. Utedoen er også bygd med universell tilpasning og med gode plattinger mellom uthus og hytte.
Veresstua er at attraktivt turmål for både de som går langs stiene i fjellet, dagsturister, fotturister og de som trenger ekstra tilpasning. Mange av de som er vokst opp i Vera har flyttet fra bygda. Med en felles turistforeningshytta; ikke langt fra forsamlingshuset; kan det være et trivelig turmål både for de som har røtter i fjellbygda og for de som kommer fra andre steder i regionen.
Fjellterrenget i Vera er fantastisk både på sommeren og på vinteren. Hytta ligger rett i nærheten ved innfallsporten til Blåfjella- Skjækerfjella nasjonalpark. Stien nordover går til Skjækerdalshytta og sørover til Bellingstua.

Hytta et utmerket utgangspunkt for toppturer og fisketurer. Den unike muligheten med bestillingstransport fra/fra Verdal stasjon gjør det mulig å komme inn i eller ut av fjellheimen for en rimelig penge.  For mer informasjon, sehttp://07417.no/minkommune/verdal/Sider/default.aspx

Fasiliteter
  • 220V
  • Steikeovn
  • Tørkerom
  • Vedovn
  • Sommerbil
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Rullestol
  • Hund
  • Handikap
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

Bekalger. Vi har for tiden ikke tilgjengelig værvarsel for denne hytta.

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.