Stangnes 

Type:
Dagshytte
Overnatting:
2 moh. i Kragerø i Telemark
Lat/Long: 58°47'5"N, 9°23'8"E

Kragerø Turlag

OBS: Stengt inntil videre pga. omfattende restaurering. Vi gleder oss til nyåpning i 2019.

Helt ute ved havet, ytterst på Levangslandet ligger Stangnes.

I slutten av 1960-årene ble eiendommen kjøpt av stat og kommune som et friområde. Huset ble bygget 1870.

I 1973 ble det inngått en avtale mellom Kragerø Kommune og Kragerø og Oppland Turistforening om disponering og drift av hytta.

Det blir i løpet av 2017-2018 gjort en omfattende restaurering av huset, og det er derfor stengt for gjester og har ingen servering inntil restaurering er ferdig. 

Huset ligger i en lun vik med flotte svaberg som innbyr til bading og rekreasjon. Det er også fine muligheter for stangfiske fra svabergene. Det er ingen brygge ved vannet, så det er kun mulig å bruke båt som kan dras opp på land. Det er en fin badeplass ved vannkanten. Området ligger i tilknytning til Kyststien med fine turmuligheter som passer for de fleste. Kyststien i Kragerø går fra Bambles grense i nordøst til Risørs grense i sør. Til sammen er den 42km.

Huset er normalt åpent hver helg i sommersesongen (for tiden stengt pga. restaurering) og Kragerø Turlag selger da kaffe, saft og nystekte vafler.

Det er ikke mulig å overnatte, og vann må medbringes da det er ikke er vann tilgjengelig i/ved huset. Telt er ikke tillatt.

Fasiliteter
  • 220V
  • Mobildekning
  • Servering
  • Vedovn
  • Wc
  • Turpost
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

Bekalger. Vi har for tiden ikke tilgjengelig værvarsel for denne hytta.

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.