Morskogen vokterbolig 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
11 senge­plasser
Sesong:
125 moh. i Eidsvoll i Akershus
Lat/Long: 60°28'14"N, 11°14'19"E

Hamar og Hedemarken Turistforening

Denne DNT-hytta er stengt fram til 15. april 2019.

Morskogen vokterbolig ligger på stasjonsområdet på den nedlagte jernbanestasjonen på Morskogen. Der har jernbanesporet blitt til sykkelvei og er del av Mjøstråkk og nasjonal sykkelrute 7. Vokterboligen er i god stand og eies av Miljødirektoratet og forvaltes av Eidsvoll kommune. Hamar og Hedemarken Turistforening sammen med Eidsvoll turlag har ansvar for drift og oppfølging av hytta i sesongen. Hytta ble åpnet 1. mai 2017.

Fra 25. juni 2018 kan man forhåndsbestille noen av sengeplassene. På Morskogen er det booking på 5 (4+1) av totalt 11 senger.

Sommeren 2017 har 18,5 km ny Mjøstråkk fra Minnesund og nordover til Espa gjort denne sykkelturen til noe helt «nytt»! Etter mange år med anleggsarbeid både på E6 og jernbane åpnet nemlig ny sykkelvei i september 2016  på hovedsaklig nedlagt jernbanespor. Tidligere gikk sykkelruta blant annet på veiskulderen av E6. Nå kan man oppleve rolige perler langs Mjøsa i et område hvor man tidligere ikke har vært fristet til å være på tur eller stoppe for en rast. Vi i Hamar og Hedemarken Turistforening har fulgt nøye med på den nye utviklingen av Mjøstråkk. Vi ønsker å være med å tilrettelegge for sykling både som hverdagsaktivitet i nærmiljøet, men også som en aktiv og fin måte å bli bedre kjent med vår region på. Vi etablerer derfor en ubetjent hytte i Morskogen vokterbolig og med på "hyttelaget" har vi Eidsvoll turlag (som er et lokallag av DNT Oslo og omegn). Vi tenker å holde hytta åpen i sykkelsesongen fra 15. april til 15. oktober hvert år. Låses med DNTs standardnøkkel. 
Vi håper dette betyr økt sykkel-aktivitet både til og fra vår region!

«Mjøstråkk er navnet på den 250 kilometer lange sykkelruta rundt Norges største innsjø Mjøsa. Ved Mjøsa ligger de tre største Mjøsbyene Gjøvik, Hamar og Lillehammer i tillegg til en rekke mindre tettsteder. Sykkelruta er godt skiltet og veiene det sykles på er en kombinasjon av grus og asfalt. Det finnes en rekke attraksjoner og severdigheter rundt Mjøsa som er merket og beskrevet i “Mjøstråkk-kartet”. På sykkel rundt Mjøsa får man oppleve den vakre innsjøen på nært hold, med duvende åkrer og grønne åser som omgivelser.
Få ekte opplevelser og glede på sykkel rundt Mjøsa!
Rutene passer både for barn og voksne, og det er flere forskjellige distanser å velge mellom.»

 

 

Fasiliteter
  • 220V
  • dusj
  • Mobildekning
  • Sykkel
  • Sommerbil
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Barnevogn
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

Bekalger. Vi har for tiden ikke tilgjengelig værvarsel for denne hytta.

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.