Gammelhuset i Skipsfjorden 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
6 senge­plasser
Område:
Sesong:
5 moh. i Karlsøy i Troms
Lat/Long: 70°10'7"N, 19°48'20"E

Dette er stedet for å få nyte midtnattsolens vandring over havoverflaten eller om du bare vil være nært sjøen. 

På Vannøya i Skipsfjorden ligger Gammelhuset, som Troms Turlag har leid av grunneierne. Opprinnelig sto det som nå kalles Gammelhuset på Nordfugløya, men ble flyttet til Skipsfjorden. På nittitallet ble huset pusset opp med økonomisk støtte fra fylkeskommunen, og er nå et flott, gammelt hus på en fantastisk plass.

Gammelhuset ligger i et grønt, vennlig landskap, omringet av høye, mektige fjell - enkelte strekker seg 1000 meter over havet. Her er fine turmuligheter, både på sletta og på fjellryggene. Vi oppfordrer dere til å følge merkede turløyper og å holde dere til stiene. Skipsfjorden er landskapsvernområde, og har sårbare sanddyner som raser ut hvis folk trår på dem. Dette gjelder også når dere har passert brua og nærmer dere hytta. Følg pilene. Det skal ikke gås opp nye stier i området.

Der er 220 V innlagt strøm, og følgelig også lys og varme. Det er både kaffetrakter og mikrobølgeovn. Det er sommervann i kran inne, utedo utenfor. 
Ellers er huset utstyrt med alt det nødvendige: Ved og vedovn; en liten komfyr, gryter og kjøkkenutstyr; dekketøy og bestikk.

På hemsgulvet er det seks soveplasser, alle med dyner og puter, men lakenpose eller egen sovepose er obligatorisk. Rundt huset er det plass til flere telt, og det er attpåtil to ekstramadrasser på hemsen.

For å leie Gammelhuset må det tas kontakt med kontoret i Troms Turlag for bestilling og opplysninger om nøkkel. Dersom dere ønsker å ha hytta for dere selv, er det mulig. Dere må da gi beskjed om det, og også betale for minimum fire sengeplasser. 


I besøkskalenderen kan du se om hytta er ledig eller ikke: https://troms.dnt.no/beskskalender/
OBS! Gammelhuset er IKKE låst med standard DNT-nøkkel. Vanlige priser for overnatting på TT-hytter gjelder også her. Hund er ikke tillatt inne i hytta, kun i yttergangen.

Vær så snill og ta hensyn til grunneiere og beitedyr i området. Husk båndtvang - det beiter både sau og rein i Skipsfjorden! I mai er det reinkalving, og vi ber alle turgåere holde god avstand og ikke forstyrre reinen. Simla kan støte fra seg kalven hvis hun blir forstyrret.

Fisking i elva og elvemunningen er kun tillatt med gyldig fiskekort, kjøpt på J. Mikalsen, Matkroken på Vannareid. Vær obs på fredningsbestemmelser. 

 

Fasiliteter
 • 220V
 • Kortbetaling
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Strømovn
 • Teltplass
 • Vedovn
 • Kystledhytte
 • Fiske
 • Bade
 • Barnevennlig
 • Kollektiv
 • Turpost
Tilrettelagt for
 • Skoleklasser
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.