Skåpet 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
42 senge­plasser
Område:
Sesong:
613 moh. i Forsand i Rogaland
Lat/Long: 58°59'12"N, 6°20'32"E

Stavanger Turistforening

Skåpet er en selvbetjent turistforeningshytte ulik alle andre. Konseptet består i en hovedhytte med felles oppholdsrom og kjøkken samt et par soverom og hems (12 soveplasser), mens resten av sengeplassene er fordelt på 6 separate hytter som er plassert som selvstendige satelitter rundt om i terrenget. Hver av de små sovehyttene har fem sengeplasser, og heldekkende panoramavinduer på bygningsflaten som vender ut mot Soddatjørn.

Den spektakulære hytta er innfallsporten til rutenettet i Frafjordheiene på sørsiden av Lysefjorden. Skåpet er også første overnatting på fotturen Lysefjorden Rundt, en sammenhengende ukesvandring rundt hele Lysefjorden som går innom de verdenskjente attraksjonene Preikestolen, Kjerag og Flørlis 4444 trappetrinn. Les mer om vandreturer langs Lysefjorden ved å klikke her.

UTSTYR: 

Skåpet er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. 

Det er utendørs dusj og badstu i et eget bygg på anlegget.

BOOKING: 

På Skåpet er det 6 sovehytter med 5 soveplasser i hver (2 senger + hems). Hver av disse bookes som en enhet, med fast pris per hytte uavhengig av antall gjester. Etter kl. 1900 er ledige hytter åpne for alle. Hyttene står åpne hele året, så man trenger ikke å ha med seg nøkkel. Vanlige overnattingspriser for selvbetjente hytter gjelder per person for de som ikke har booket. Vi anbefaler alle å booke hytte på forhånd. Det er kun tillatt med hund i hytte nr. 4 og 5. Grupper som ikke har hund bes booke andre hytter enn disse.

Dersom du ønsker å forhåndsbooke hytte på Skåpet, trykk her!

I hovedhytta er det 12 soveplasser som ikke kan bookes, i sesong er to av disse reservert for hytteverter. For å kunne ta imot ekstra personer i høysesongen er det 13 stk løse madrasser 75x190 uten dyner og pute. Disse er fordelt: 2 stk ekstra på hver lille hytte, og 3 stk i hovedhytte slik at det totalt er 55 madrasser på anlegget.

Gamle Skåpet, som har 6 senger er også mulig å booke. Se utleiehytter.

BETALING:

Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken

RABATTER:  

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager.

VIKTIG:

Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00. 

TURMULIGHETER: 

Det er masse fine turmuligheter rundt hytta. Skåpet er innfallsporten til Stavanger Turistforenings omfattende hytte- og rutenett i Frafjordheiene, og til ukesturen Lysefjorden Rundt. Den fantastiske fjordbygda Flørli 4444 ligger kun en snill dagsmarsj unna. Flotte bademuligheter i Soddatjørn, og masse bær i heiene rundt hytta.

HUND:

Hund tillatt i hytte nummer 4 og 5. Fem senger for hundeeiere og vedovn. Hunderom måbookes på forhånd her

Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON: 

Hytte nummer 6 av småhyttene har vært på utstilling i slottsparken i forbindelse med feiringen av kongeparets 25 år på tronen. Utstillingen het "Kongepar i 25 år" og bestod av 2 hytter fra Den Norske Turistforeningen. Stavanger Turistforening er stolte over at Skåpet ble plukket ut til å representere det moderne innen turisthytter. Ta turen til Skåpet og opplev hyttene du også!

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening  eller besøke vårt Tursenter  i undergangen ved Rogaland Teater. 

Fasiliteter
  • 12V
  • Badstu
  • dusj
  • Steikeovn
  • Vedovn
  • Bade
  • Barnevennlig
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Skoleklasser
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.