Kvitlen 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
26 senge­plasser
Område:
Sesong:
Bjerkreim i Rogaland
Lat/Long: 58°43'22"N, 6°29'25"E

Stavanger Turistforening

Velkommen til fremtidens selvbetjeningshytte!

Den utradisjonelle og framtidsrettede selvbetjeningshytta Kvitlen, er av helseminister Bent Høie omtalt som Norges vakreste - ta turen og bedøm selv! 

SE VIDEO AV KVITLEN HER - KLIKK HER!

Den optimale selvbetjeningshytta er Kvitlen kalt - med rette. Den moderne og innovative storstua tar opp i seg det beste fra over 100 års hyttebygging i regi av Stavanger Turistforening. Resultatet er et fantastisk springbrett midt i et av Rogalands flotteste turområder. 

Kvitlen har isolert "hundeavdeling" med senger og ovn slik at hundeeiere kan ligge sammen med firbeinte venner. Det er 4 hundebur tilgjengelig. Dersom det er flere besøkende som har med seg hund, er det meningen at  én person pr. hund overnatter i hunderommet. På denne måten blir det plass til flere familier på hytta, som ønsker å ta med seg hunden til fjells.

Hytta har mange sengeplasser og stor kapasitet, men består av to isolerte bygningskropper forbundet med en gang slik at mindre grupper kun trenger å varme opp et begrenset bruksareal. Det er 26 sengeplasser og 24 madrasser tilgjengelig på hems.

Selve hyttebygget kan fort bli en severdighet i seg selv: Hytta er plassert flott i terrenget, med panoramautsikt både utover dalen og ned mot den fristende badekulpen like utenfor vinduet. Selve trappa er bygget som et amfi med storslått natur midt i mot. Velkommen til din nye favoritthytte!  

UTSTYR: 

Kvitlen er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: proviantlager, kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal benyttes i sengene. Oppslag finnes på hytta.

BOOKING: 

På Kvitlen kan du (og gjerne hunden din) booke sengeplass på forhånd (men du må ikke).Trykk her for å forhåndsbooke seng.

BETALING: 

Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

HUND

Eget hunderom med egen inngang. Fire senger og vedfyringsmulighet. Fire hundebur. Hunderom måbookes på forhånd her.

Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

SKOLER

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.

VIKTIG:

Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51840200. 

TURMULIGHETER: 

Det er mange fine turmuligheter rundt hytta. Det er ein svært fin rundtur: Rundt Nordre Kvitladalen som går fra hytta den er totalt 7,7km og hele runden er T merket.  Fra Kvitlen går det T-merket sti videre til turistforeningshytta Støle, og vestover er det T merket til Hovlandstølen og videre til det populære serverings- og overnattingsstedet Byrkjedalstunet går det ein umerka sti. NB Krevende og spennende.

MER INFORMASJON: 

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter  i undergangen ved Rogaland Teater. 

 

 

Fasiliteter
  • 12V
  • Teltplass
  • Vedovn
  • Bade
  • Fiske
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Skoleklasser
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.