Ådneram turisthytte 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
56 senge­plasser
Område:
Sesong:
580 moh. i Sirdal i Vest-Agder
Lat/Long: 59°1'2"N, 6°55'52"E

Stavanger Turistforening

På Ådneram i Sirdal kan du kjøre til hyttedøra. Her har STF to hytter: En stor utleiehytte (Ådneram Turisthytte) og en liten, ubetjent turistforeningshytte. (Ådneram Anneks)

Ådneram er den øverste garden i Sirdal. Like ved har Stavanger Turistforening to hytter. Den store hytta har en kapasitet på 56 sengeplasser og fungerer som utleiehytte, perfekt for skoleklasser, større grupper og lag. I den minste hytta finner man 14 sengeplasser, i tillegg til hems med 6 madrasser. Hytta fungerer som en vanlig ubetjent turisthytte for fjellvandrer til og fra STF sitt rutenett.

Ådneram-hytta er et utmerket startpunkt for turer vinter som sommer. Det er bilvei helt fram til døra med parkeringsplass. Ønsker du å leie sykler, ski eller kano. SeFrilager.no

Like ved Ådneramhytta finnes også en klatrevegg som passer bra for nybegynnere både til rappellering og klatring på topptau. Her ligger alt til rette for storslåtte naturopplevelser året rundt.

Hovedhytta

Hovedhytta ble åpnet i 1964 og ble tidvis drevet som en selvbetjent hytte for å kunne tilby Stavanger turistforening sine medlemmer et rimelig feriested med lett adkomst. På hytta er det 56 sengeplasser, og er utstyrt med dusjanlegg og toaletter i kjelleren. Ådneramhytta er også tilrettelagt med handicap-toalett. Man finner også et stort og velutstyrt kjøkken samt en stor peisestue som brukes som spisesal, oppholdsrom og til aktiviteter. Ådneramhytta er bra tilrettelagt for skoleklasser både med innendørs og utendørs aktiviteter. 

Romfordelingen er 2 stk rom for 2 personer, 4 stk rom for 4 personer og 6 stk rom for 6 personer Totalt 56.

Priser 2018 leie av hovedhytta

Helg - fredag til søndag (medlem/ ikke medlem)

kr 10.300,- / kr 11.500,-

Døgnpris helg* (medlem/ ikke medlem)

kr 5.700,- / kr 6.500,-

Døgnpris ukedager (medlem/ ikke medlem)

kr 4.700,- / kr 5.500,-

Priser for barnehager, skoler og studenter:

kr 100,- pr. pers/døgn i ukedagene. Minstepris kr 2500,-. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris. 

Leietaker sørger selv for rengjøring etter bruk.

Bestilling av hovedhytta

For bestilling av hovedhytta, klikk her

Avbestillingsgebyr:

- Ved avbestilling inntil senere enn 30 dager før opphold faktureres 20% av leierprisen

- Ved avbestilling inntil senere enn 10 dager før opphold faktureres 50% av leierprisen 

HUND: Ikke tilrettelagt for hund. Kan bo i garasjen. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Ådneram anneks

Aller soverommene er puset opp og har en kapasitet på 14 sengeplasser, i tillegg har hemsen 6 madrasser og kjeller hvor man finner 4 madrasser. På hytta er det innlagt vann med dusj og toalett. Her finner man også et nytt kjøkken med komfyr, stekeovn og kjøleskap. For å få tilgang til denne hytta må du låne nøkkel som hentes i fjellbutikken mot et depositum på 500 kr. Husk å ta med medlemskort, da det bare er medlemmer av turistforeningen som får låne nøkkel.Klikk her for bestilling

Der er også mulig å overnatte på Lysebotn turisthytte TLF. 94826602 som har rom fra ca NOK300 og oppover, samt har servering av frokost og middag.

HYTTA HAR IKKE PROVIANTLAGER. 

 

TUR- OG AKTIVITETSMULIGHETER PÅ OG RUNDT ÅDNERAM

Sirdal er et svært populært vintersportsted, og for skientusiaster er Ådneram et eldorado. Hytta ligger like ved et omfattende løypenettverk med muligheter for både familievennlige småturer i nærterrenget til lengre turer gjennom en eller flere av de mange lune dalene. Foruten turistforeningens kvistede løyper mellom fjellhyttene, har kommunen et fast løypenett som regelmessig kjøres opp.

Like bak hytta finner du en diger akebakke som byr på utfordringer for store og små. Dette området er også ypperlig for skileikaktiviteter. Mange hoppbakker, orgeltramp samt kuler og staup har vært bygd her. Hytta har også et flott tun for bygging av snøhuler, igloer og borger. Kun 500 meter fra hytta ligger Ådneram skitrekk med gode forhold for både ski og brettkjøring.

Sommerstid byr Stavanger Turistforenings rutenettverk innover i fjellet på fantastiske fotturer. I tillegg ligger topper som Hilleknut, Hallvardsheii, Strondefjellet og Ørnefjell like ved hytta og venter på å bli besteget. Å kombinere fotturen med en sykkeltur åpner for nye oppdagelser. Tar dere med sykler er både Flatstøldalen, Lyseveien og Suleskardveien svært velegnet for turer på to hjul.

Oppe i lia like bak hytta har naturen lagt igjen en stor samling kampesteiner ved foten av en klippe. Dette er et fantastisk område for lek og aktiviteter. I Råmarstjørn, 250 meter unna, har gjester på hytta fiskerettigheter.

600 meter fra hytta ligger fjellbutikken hvor man kan handle mat. http://www.fjellbutikken.no/

HUND: Hund kan ligge i utebod med egen inngang ved siden av inngangsdøra til hytta. Elektrisk ovn for oppvarming av boden. Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøk vårt tursenter  i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter
 • 220V
 • dusj
 • Kano
 • Mobildekning
 • Peis
 • Steikeovn
 • Strømovn
 • Sykkelutleie
 • Tørkerom
 • Utleie
 • Vann
 • Vedovn
 • Wc
 • Vintertransport
 • Kollektiv
 • Skolehytte
 • Sykkel
 • Sommerbil
 • Helårsbil
 • Bade
 • Fiske
 • Barnevennlig
 • Turpost
Tilrettelagt for
 • Handikap
 • Rullestol
 • Skoleklasser
 • Barnevogn
 • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.