Storekrakkoia 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
11 senge­plasser
Område:
Sesong:
889 moh. i Sør-Aurdal i Oppland
Lat/Long: 60°29'47"N, 9°42'41"E

DNT Ringerike

Koia ligger høyt oppe i Bogen med panoramautsikt til Vassfarporten (inngangen til Vassfaret). Den ligger øverst i fjellskogen med vid utsikt. Her er det snøsikkert med skiføre til ut i mai. Seinsommerkveldene lyser moltemyrene gult. Koia er ganske liten med to små rom med til sammen åtte senger (herav 2 på hems), foruten fire reservesenger. Hytta er låst med DNT-nøkkel og kan brukes hele året. 

Fiskekort fås kjøpt i butikkene i Hedalen, på bensinstasjoner og ved bommen til Muggedalen, Søbekkseter, ved Åsliseter og nedkjørsel til Vassfarfoten. Det finnes selvbetjeningskasse på skogsbilveien inn til koia også.

Sikringsbua på Storekrak ble åpnet 15. september 2012. Den har 3 senger. Der er det adgang for besøkende med hund.

Fiskemuligheter

Det er godt ørretfiske i Steinhyttevatna og i Fisketjern. Steinhyttevann ligger en halvtimes gange fra koia og Fisketjern ligger 3/4 times gange fra Storekrak.  Det er gode muligheter for fisk hele sommeren, men best fiske er det i august måned. Med mark eller sluk kan du få ørret mellom 200 og 500 g. Det er gjennomgående større fisk i Fisketjern. Skitt fiske!

Lading av telefon

Fra ca. 1. april 2014 vil det være mulig å lade tlf. om du har med en overgang som passer i bil (sigarett-tennerkontakt).

Forslag for dagsturer

1. Steinhyttevatnet, Storrustefjell, Fisketjern, ca. 4 timer.

2. Ørneflag, ca. 3 timer.

3. Harehopp, Tolvvasskollen, ca. 6 timer.

Booking

Alle kan bruke koia, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

NB! Hovedhytta er under restaurering og vil være ferdig restaurert ca. 1. oktober 2015.  Hytta er åpen for overnatting, men vil bære preg av at arbeid pågår.

Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

GPS-posisjon for Storekrakkoia: UTM 32V 539091 6706917

Fasiliteter
  • 12V
  • Mobildekning
  • Teltplass
  • Vedovn
  • Sykkel
  • Fiske
  • Turpost
Annonse

Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
Annonse

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus