Holmavatnhytta 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
20 senge­plasser
Område:
Sesong:
1130 moh. i Vinje i Telemark
Lat/Long: 59°42'21"N, 7°7'31"E

Stavanger Turistforening

Holmavatnhytta er Stavanger Turistforenings høyestliggende hytte, på 1130 meter. Hytta ligger en dagsetappe sørover fra Haukeliseter.

De sprekeste kan legge turen om Vassdalseggi som er Rogalands høyeste fjell, på 1658 moh. 

Hytta ved Holmavatn ligger flott til på de vide Fidjaflatene med praktfull utsikt over Holmavatnet. Her gikk den tidligere ferdselsveien mellom Roalkvam og Flothyl.

Du velger om du vil sove i hovedhytten eller annekset like ved. Begge er i tradisjonell turisthyttestil, med vedovn som brukes vinter som sommer til oppvarming av hytta og klestørk. Denne hytta har utedoen innenfor hytteveggene på hovedhytta. 

Medlemskort i STF gjelder som fiskekort på Rogalandsiden av Holmavatnet og nedover langs Bleskestadåna inkl. Sandvatnet og Litlavatnet. Andre må løse fiskekort. Det er ikke tillatt å fiske på Telemarksiden av Holmavatnet. 

Holmavatnhytta er selvbetjent (med proviantlager) og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst, men i perioden 20/8-3/9 er hytta stengt, under første del av villreinjakta.

For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Du må også være forberedt på at det kan være lite proviant langt inne på fjellet. Det kan lønne seg å ta kontakt med informasjonssenteret hvis du planlegger fjellturer utenom sesongene.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal benyttes. Oppslag finnes på hytta.

Nødsender: Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem  da vi gir gode rabatter på losji og proviant til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.  

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler
Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter gratis i ukedager hele året. Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter.
Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.


Viktig

Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.


Turmuligheter: Hvis du har tid til å ligge over en dag. anbefales et besøk til den lille hytta Bamsebu som ble brukt som skjulested for noen av tungtvannssabotørene under krigen. Bamsebu ligger på østsiden av Holmavatnet. Eller en kan ta en topptur til Fidjanuten (1504 moh). Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening  eller besøke vårt informasjonssenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter
  • 12V
  • Teltplass
  • Vedovn
  • Wc
  • Bade
  • Fiske
  • Barnevennlig
Annonse

Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
Annonse

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus