Bleskestadmoen 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
36 senge­plasser
Område:
Sesong:
711 moh. i Suldal i Rogaland
Lat/Long: 59°37'34"N, 6°59'2"E

Stavanger Turistforening

Bleskestadmoen ligger på en frodig stølsvoll og er Stavanger Turistforenings aller eldste hytte. I tidligere tider møttes suldøler og austmenn til hestehandel på Bleskestadmoen.

Bleskestadmoen ligger i Suldal, to timers gange opp fra Bleskestad. I 2001 ble gammelhytta (bygget i 1891) restaurert og satt opp i sin opprinnelige form. Samtidig ble det bygget en helt ny hovedhytte. I samarbeid med grunneier ble eldhus og låve restaurert. Bygningene ligger på en vakker stølsvoll omkranset av fjellbjørkeskog og snaufjell. Det er fiskemuligheter i Bleskestadåna. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse fiskekort.

Det går mange stier til og fra Bleskestadmoen. Du kan komme nordfra via Holmavatnhytta. Turen går i lett høgfjellsterreng før en slipper seg ned gjennom bjørkeskog og fram til hytta. Fra Breive kan en følge den eneste gamle fjellveien øst-vest som ikke er delt opp av kraftverksinngreper. Stien fra Jonstølen/Mostøl til Bleskestadmoen går forbi flotte stølsområder, over lettgått høgfjellsparti med fantastisk utsikt til Bleskestadmoen lenger nede.

Bleskestadmoen er selvbetjent (med matlager) og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Du må også være forberedt på at det kan være lite proviant. Det er helårsbro på plass i Klauvskeimoen, men like ved hytta må du være forberedt på vading når det er ekstremt mye nedbør. 


Utstyr: NB! Det minker noe på provianten på hytta, så utvalget vil ha noen avvik. Ny proviant fylles på før påsken 2017. Hytta er utstyrt med proviantlager og det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sommerpose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Nødsender: Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da losji og proviant  (der vi har proviant) gir gode rabatter til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.  

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler
Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter gratis i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter.
Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Viktig Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.  

Turmuligheter: En lett rundtur kan være å parkere bilen på Bleskestad og bestille drosje videre til dammen ved Sandvatn. Følg merket løype ned til Bleskestadmoen, ca 2 timer. Neste dag merket løype gjennom skogen tilbake til Bleskestad, 2 timer. Bleskestadmoen har merke til sjumilstøvelen. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene. Boken kan kjøpes i Tursenteret  i Kannik.

 

Fasiliteter
  • 12V
  • Vedovn
  • Bade
  • Fiske
  • Barnevennlig
Annonse

Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
Annonse

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus