Svarvestolen (spesialnøkkel) 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
8 senge­plasser
Område:
Sesong:
433 moh. i Modum i Buskerud
Lat/Long: 59°53'"N, 10°1'58"E

DNT Drammen og Omegn

Svarvestolen ligger i Finnemarka nord for Drammen, to km nordvest for Glitre. Plassen er ryddet av finner ca.1650. Navnet kommer av ordet svarve, som betyr å dreie i tre. En av beboerne der ble kalt Peder Svarver, han var etterkommer av finske innvandrere og livnærte seg og familien bla a av å dreie og selge treprodukter. Det er i alt 8 sengeplasser. Hytta har spesialnøkkel, kode til nøkkelsafe får du ved å kontakte DNT Drammen og Omegns administrasjon før avreise.

DNT-systemet er basert på tillit og at brukerne holder hyttene rene. Er det dårlig vasket etter deg og/eller du har lagt igjen søppel, kan du bli pålagt å dekke utgiftene for merarbeidet.  

NB: Hytta har spesialnøkkel.
Nøkkelen er i nøkkelsafe på hytta. Husk å få med kode fra DNT Drammen og Omegns administrasjon før avreise. Det er ikke mobildekning på hytta.

Utstyr

  • Sengene har dyner og puter, men alle gjester må selv medbringe sengesett eller lakenpose. Det erikke tillat å bruke det sengetøyet som er på dynene og putene.
  • Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, det er to vedovner til oppvarming, og godt med utstyr for matlaging, spising og oppvask. 
  • Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Ikke telys.

Hund

  • Det er to hundebur i annen etasje utenfor soverommet, og kroker for bånd om hunden ikke vil stå i bur. Det er ikke tillatt med hund i de andre rommene.

Vannkilde
           Det er skiltet til to brønner.

Beskrivelse av hytta

  • Hytta har kjøkken, stue og to soverom. Det er et soverom med 4 sengeplasser i hver etasje. Kjøkkenet har langbord. Stua har sofa og stoler. Det er utedo i skjulet på tunet.

Hytta ligger innen Glitrevannverkets nedslagsfelt og er derfor pålagt visse restriksjoner. Man måbestille plass på hytta , og hytta har egen nøkkel (DNT-nøkkelen kan altså ikke benyttes). Det er nøkkelboks ved inngangsdøra, og du får oppgitt koden når du har booket, ved å ringe 32255140 hverdager mellom 10.00 og 17.00.

Reserver overnatting her

Fra hytta går en ca seks km. blåmerka rundtur (sti) til tufter etter gamle boplasser, skole og badstue. 

Ellers er Finnemarka velegnet til sykling på skogsbilveier, og man kan sykle inn til hytta fra f eks Engersetra p-plass ovenfor Åmot, fra Lier eller fra Ulevannsområdet på Krokstadskauen.

Fiske i Guritjern. Fiskekort kan kjøpes på http://www.inatur.no/ eller i sportsbutikker. På turkart Finnemarka 1: 50 000 er det oversikt over fiskevann og hva slags fisk man kan få, og hvor man kan kjøpe fiskekort. Kartet selges i DNT Drammen og Omegns tursenter i Nedre Storgate i Drammen. 

Viktig info:
Glitre er drikkevannskilde til 130 000 mennesker og derfor livsviktig for mange. Alle kan være med å bidra til å sikre rent, friskt og godt vann også for kommende generasjoner.  Vis hensyn og følg restriksjonene i nedbørfelt (hele arealet som har avrenning ned i Glitre). Det er ikke tillat med motorisert ferdsel, bruk av båt, kano eller å bade i Glitre. Organisert aktivitet i nedbørfeltet er ikke lov. Skal du slå leir, må det skje minst 100 m fra Glitre. Men du kan gå, sykle, ri eller gå på ski i nedbørfeltet og i hele store Finnemarka for øvrig. Jakt og fiske etter gjeldene regler. Dine handlinger teller! Mer info: Glitre.no

Fasiliteter
  • Vedovn
  • Sykkel
  • Miljøfyrtårn
  • Fiske
  • Turpost
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.