Trollfjordhytta 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
20 senge­plasser
Område:
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya
Høyde over havet:
405 moh.
Store Trollfjordhytta – ferdig august 2018 - Foto: Trond Løkke

Store Trollfjordhytta – ferdig august 2018

Foto: Trond Løkke

Vesterålen Turlag

Hytteanlegget ligger flott til ovenfor den berømte Trollfjorden på Austvågøy. Den består av Store Trollfjordhytta (bygget 2018) med 12 sengeplasser. Lille Trollfjordhytta har 8 senger.
Det er også en kombinert sikringsbu og badstu. Hund kun tillatt i gang/oppholdsrom på Lille Trollfjordhytta. Ikke tillatt med hund i Store Trollfjordhytta.

Se romoversikt Store Trollfjordhytta PDF  /Se romoversikt Lille Trollfjordhytta PDF

Blokkering av hytter: Dersom hytta/rom/seng er markert svart og dermed er stengt for booking, så kan dugnad, besøk av skoleklasser eller fellestur være årsaken. Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail for mer informasjon.

Anlegget har 12V solstrøm og mulighet for lading av mobiltelefoner. Turen opp til hytta fra Austpollen eller fra brygga innerst i Trollfjorden er en stor opplevelse i seg sjøl. Her har du Vesterålen på sitt aller råeste.

Rett ved hytta finner du Isvasshaugen (merket høyde 504 i kartet) med spektakulær utsikt ned mot Trollfjorden. Her har du forøvrig også mobildekning. Er du glad i kvasse tinder har du og kommet til rett sted. Men husk, her er fjellene såpass spektakulære at du skal vite godt hva du driver med før du gir deg i kast med de.

Trollfjordhytta er kanskje ett av Norges mest spektakulære vinterturmål for de som oppsøker bratt lende vinterstid.  Knapt noe sted nær en turlagshytte finnes så mange uprøvde snørenner og nedkjøringer. Har du med deg hund kan den være i Lille Trollfjordhytta.

Nøkkel

Lille Trollfjordhytta er ulåst, men Store Trollfjordhytta er låst med DNT-hengelås. DNT-nøkkel fås kjøpt for kr 100 mot fremvisning av gyldig medlemskap på butikken i Digermulen,  Destination Lofoten i Svolvær,Visit Vesterålen på Sortland, og kan lånes på samme steder som har lånt ut nøkkel til Guvåghytta (også DNT-nøkkel)

Du kan låne nøkkelen mot et depositum på 100 kroner på følgende steder:

Du kan også kjøpe nøkkelen i DNTs nettbutikk.

Fasiliteter
  • 12V
  • Badstu
  • Vedovn
  • Fiske
  • Båttransport
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
405 moh. i Hadsel i Nordland
Lat/Long: 68°21'41"N, 14°52'51"E