Trollfjordhytta 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
8 senge­plasser
Område:
Sesong:
405 moh. i Hadsel i Nordland
Lat/Long: 68°21'41"N, 14°52'51"E

Vesterålen Turlag

Hytta ligger flott til ovenfor den berømte Trollfjorden på Austvågøy. Den består av et hovedhus og ei kombinerts sikringsbu og badstu. Turen opp til hytta fra Austpollen eller fra brygga innerst i Trollfjorden er en stor opplevelse i seg sjøl. Her har du Vesterålen på sitt aller vakreste.

Rett ved hytta finner du Isvasshaugen (merket høyde 504 i kartet) med spektakulær utsikt ned mot Trollfjorden. Her har du forøvrig også mobildekning. Er du glad i kvasse tinder har du og kommet til rett sted. Men husk, her er fjellene såpass spektakulære at du skal vite godt hva du driver med før du gir deg i kast med de. Et snillere alternativ er å legge ut på dagsturer etter fisk til Trollfjordvatnet eller Austpollvatnan.  

Trollfjordhytta er kanskje ett av Norges mest spektakulære vinterturmål for de som oppsøker bratt lende vinterstid.  Knapt noe sted nær en turlagshytte finnes så mange uprøvde snørenner og nedkjøringer.

Grupper

For grupper har Vesterålen Turlag opprettet en besøkskalender.

I denne kalenderen legger vi inn større grupper som skalbesøke våre hytter. Dette er ingen bookingordning, og gir ingen eksklusiv retttil hytta. Ordningen er et forsøk på å unngå kollisjoner av flerestørre grupper samtidig på hyttene, og vi oppfordrer derfor større grupper tilå se i kalenderen før de legger på tur, og evt. melder sin ankomst slik det erbeskrevet nedenfor. Uansett er alle velkomne til hyttene våre, når som helst,og uten å ha sjekket besøkskalenderen

For å legge inn en ankomstmelding i kalenderen, må detvære minst 10 personer i gruppa som skal til Guvåghytta og Snytindhytta, 6personer til Trollfjordhytta, og 3 personer som skal til Ingemannhytta.

Send en e-post til vesteralen@turistforeningen.nomed antall i gruppa, navn og telefonnummer på kontaktperson, samt tidspunkt forankomst og avreise. Innen et par dager vil vi oppdatere besøkskalenderen.

 

Vesterålen Turlag er først i Norge med å prøveut en slik besøkskalender. Vi ønsker tilbakemelding om hvordan dere mener dettefungerer. Innspill sendesvesteralen@turistforeningen.no

 

 

Koordinater i bredde og lengde: N68 21.682 E14 52.857
Koordinater i UTM/UPS: 33W 495101 7583160

Tips om Trollfjordhytta kan du få hos:

Jan ReinertsenTlf 761 60838 E-post: jan.reinertsen@trollfjord.no

Trond LøkkeTlf 761 22601 E-post: trond.lokke@vkbb.no

Fasiliteter
  • Badstu
  • Vedovn
  • Fiske
  • Båttransport
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
Annonse

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus