Småvannsbu 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
4 senge­plasser
Område:
Sesong:
250 moh. i Asker i Akershus
Lat/Long: 59°47'10"N, 10°22'35"E

DNT Oslo og Omegn

Småvannsbu - vakker tømmerhytte i Kjekstadmarka (4 sengeplasser). Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i brønnen. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass. Les mer om Småvannsbu på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Terrenget rundt Småvannsbu veksler mellom åpen, fin furuskog og spennende juv og området innbyr til spennende opplevelser, ikke minst for barn. Småvannsbu er en vakker tømmerhytte som ble bygd i 1941/–42 til bruk for ledelsen på Dikemark sykehus og for driften av Dikemarkskogen. 

Ubetjent hytte

Småvannsbu er en ubetjent hytte. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Booking
Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. De som har bestilt disponerer hytta/sengene fra kl. 16 på ankomstdagen til kl. 11 på avreisedagen. Fra kl. 11 til 16 er det anledning til å ta en tur innom på dagsbesøk og se på den flotte hytta. Husk også at det snart kan komme andre gjester som har leid hytta, og dagsturgjester må også ta av seg skoene ute og rydde og vaske etter seg.

Skoleklasser og lignende grupper:
Småvannsbu egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka. 

For besøk med skoleklasse må hele hytten bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Hvis noen elever vil overnatte ute finnes det pressenninger til gapahuk og liggeunderlag. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti, orienteringsopplegg og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor. 

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.  Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Utstyr
Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming (i stua og på soverommet), peis i stua og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose.

Vannkilde 
Vann hentes i brønnen. Siste kontroll viser at vannet må kokes før det kan drikkes.

Bilder og beskrivelse av hytta
Hytta inneholder stue, kjøkken og soverom med fire senger. Hytta ligger rett øst for det nordre av Småvanna.

Asker Turlag

Hytta er satt i stand på dugnad av Asker Turlag i DNT Oslo og Omegn, som også er ansvarlig for tilsyn av hytta.  Asker Turlag er et lokalt turlag under DNT Oslo og Omegn. Hovedmålet for turlaget er å tilrettelegge for et økt tilbud av turer og arrangementer lokalt. Asker Turlag har stått for store deler av istandsettinga av hytta og fører også tilsyn med hytta:

Les mer om Asker Turlag her!

Eventyrskogene rundt Småvannsbu 
Du kan også laste ned  brosjyren "Eventyrskogene rundt Småvannsbu" fra NaturvernforbundetHER. Brosjyren kan du bruke til å finne en eller flere av 6 "poster". Postene er ikke poster i orienteringssammenheng, men umerkede områder som illustrerer kjennetegnene for hva uberørt natur er.

 

Andre hytter

Småvannsbu inngår i nettet av ubetjente hytter i Oslomarka med Hovdehytta som nærmeste «nabo».

Kart

Husk alltid kart og kompass på tur. Hytta finner du på turkartet Kjekstadmarka 1:20 000 (Asker Skiklubb) og Oslo Vestmark 1:50 000 (Ugland).

 

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Indre Oslofjord 10027".

Turkart: "Oslo Vestmark 1:50 000" og "Oslo Vestmark 1:25 000" (dekker kun nordligste halvdel av Kjekstadmarka) fra Nordeca, "Turkart Kjekstadmarka 1:20 000" fra Asker Skiklubb/Røyken Orienteringslag/Lierbygda O-lag og "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen.

Fasiliteter
  • Peis
  • Teltplass
  • Vedovn
  • Miljøfyrtårn
  • Bade
  • Fiske
  • Barnevennlig
  • Turpost
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.