Presthytta - 4 sengeplasser 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
6 senge­plasser
Område:
Sesong:
410 moh. i Ringerike i Buskerud
Lat/Long: 60°3'20"N, 10°25'34"E

DNT Oslo og Omegn

Presthytta - liten tømmerkoie på Krokskogen med 4 sengeplasser. NB! Forhåndsbooking av hele hytta. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i bekken. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Les mer om Presthytta på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Ubetjent hytte

Presthytta er ubetjent. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

Booking

Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. Presthytta bestilles som en enhet dvs. hele hytta. Hytta disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose.

Om dere ønsker å grille, husk å ta med grillkull/briketter og evt. tennvæske. En grill er satt opp slik at dere kan steke maten utendørs.

Vannkilde

Vann hentes i bekken bak hytta. I en varm sommersesong kan det være svært sparsomt med vann i området. Da vil også tilgangen på drikkevann bli redusert. Om vinteren er bekkeløpet ofte åpent, men i svært kalde perioder kan det hende du må smelte snø.

Beskrivelse av hytta
Hytta er på 30 m2 med kombinert kjøkken/soverom med 4-6 sengeplasser og en stue.

Området og løypene
Løypene fra Sollihøgda, Kleivstua og Sørkedalen er krevende og må kun benyttes av folk som er trent og godt kjent. Deler av løypenettet prepareres bare på vintre med godt skiføre. Fra Kampesetra til Myrsetra er løypene kun merket og ikke preparert. Merk også at Trehørningen ved Kampesetra er regulert og at isen derfor kan være usikker, selv i kalde perioder.

Presthytta har naturreservatet Merratjern-Søndagsbrenna som nærmeste nabo.

Andre hytter
Nærmeste DNT-hytte er Myrsetra (4km).

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034"
Turkartserien: Oslo Nordmark Sommer (2013) og Oslo Nordmark Vinter (2013) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Oslomarka sommer (20 11) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter
  • Vedovn
  • Miljøfyrtårn
  • Barnevennlig
Annonse

Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
Annonse

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus