Mustadkroken 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
30 senge­plasser
Område:
Sesong:
355 moh. i Bærum i Akershus
Lat/Long: 59°58'19"N, 10°22'18"E

DNT Oslo og Omegn

Mustadkroken ligger sørvest på Krokskogen, som er en del av Oslomarka. Hytta er den største av de ubetjente hyttene til Turistforeningen i Marka ogleies bare ut til grupper (skoleklasser kan sjekke tilgjengelighet i bookingsystemet og kontakte oss for rabattert pris på kr 2800,-). Det er en staselig tømmerhytte, som ligger solvendt til på toppen av en liten kolle. Området byr på variert natur, og stedet er et glimrende utgangspunkt for dagsturer. Det er lysløype på andre siden av Niskinnvatnet/Holmevatnrt. Hytta er perfekt for klasseturer og litt større arrangementer. Hytta kan leies hele året og er låst med spesialnøkkel, som må leveres tilbake innen 3 dager etter oppholdet. OBS! Nøkkel leveres ut i Storgata 3 mot et depositum på kr 500,-. Hytta må bestilles på forhånd og ansvarlig leietager må være over 18 år.

DNT-systemet er basert på at brukerne holder hyttene rene. Det skal være enkelt og billig, noe som krever at folk behandler hyttene på en bra måte. Er det dårlig vasket etter deg og/eller dere har lagt igjen søppel, kan du bli pålagt å dekke utgiftene for merarbeidet.  

Ikke tillatt med hund inne på hytta

Ubetjent hytte

Mustadkroken er ubetjent. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy/lakenpose og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Booking og nøkkel til hytta

Husk å krysse av som medlem ved booking. Ikke-medlemmer har ikke tilgang til å booke denne hytta. Hytta disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Nøkkel kan hentestidligst tre dager før avreise i DNT Oslo og Omegns butikk i Storgata 3 i Oslo (for et depositum på kr. 500,-) og leveres på samme stedsenest tre dager etter hjemkomst.

Skoleklasser og lignende grupper:

Mustadkroken egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka. 

For besøk med skoleklasse må hele hytta bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på enkelt kjøkken og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.  Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst.

Nyt oppholdet på hytta og god tur !

Priser 2018:

Alle kategorier 4 550,- pr. døgn Skoleklasser 2 800,- pr. døgn

Utstyr på Mustadkroken:

 • Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose
 • Romslig peisestue med langbord.
 • Kjøkken med elektrisk komfyr,stekeovn, store gryter, vannkoker, kaffetrakter mv.
 • Oppvarming: panelovn i alle rom, vedovn og peis i stua 
 • Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra - telys er ikke tillatt
 • To små kulegriller er tilgjengelige for leietakerne. Husk å ta med grillkull/tennvæske.
 • Kald kjeller (ikke kjøleskap).

Matservering? 
Lyst til å få servert middag på Mustadkroken? Ta kontakt med Kate, på tlf.92667080 eller e-post: annekatethrana@yahoo.no
Hun kan også være behjelpelig med vask av hytta etter bruk.

Vannkilde
Vann hentes i Niskinnvatnet/Holmevatnet ca. 60 m nedenfor hytta

Beskrivelse av hytta
Hytta har totalt 30 sengeplasser fordelt på sju soverom med 4 senger og ett tomannsrom. Hytta har et stort kjøkken og en stor peisestue med langbord og noen få sofaplasser. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Mustad Eiendom.

Tagging
Den siste tiden har tagging på soverommene vært et økende problem. Vi har nå fjernet dette, vær så snill å hjelpe oss å holde hytta fin.

Regler for bruk av Mustadkroken

 • Et døgns leie varer fra kl. 14 første dag til kl. 14 neste dag.
 • Lakenpose eller sovepose må benyttes.
 • Hytta skal være skikkelig rengjort innen avreisetidspunktet. Ved mangelfullt renhold vil gruppen belastes økonomisk.
 • Alt av matrester og søppel skal tas med helt hjem, eller kastes ved kirka på Sollihøgda.
  OBS! Søppel kastes i den søppeldunken som er merket Mustadkroken.
 • Panelovnene i stua skal stå på 15 grader ved avreise, slik at hytta ikke er kald når nye gjester kommer.
 • Vi henstiller alle våre gjester på Mustadkroken med bil om å parkere på parkeringsplassen på Sollihøgda og benytte blåmerket sti fra kirka.
 • All kjøring er forbudt på Niskinnveien, det inkluderer også transport av bagasje og lignende. Alle parkerte biler borttaues for eiers regning og risiko.
 • Minst 18 år for å bestille hytta.
 • Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

 

Aktuelle kart:Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034"
Turkartserien: Holleia Krokskogen (2010), Oslo Nordmark Sommer (2013), Oslo Nordmark Vinter (2013) og Oslo Vestmark (2010) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nirdeca og Oslomarka sommer (2010) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm

 

 

Fasiliteter
 • 220V
 • Peis
 • Utleie
 • Vedovn
 • Miljøfyrtårn
 • Bade
 • Fiske
 • Barnevennlig
 • Kollektiv
 • Turpost
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.