Katnosdammen 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
17 senge­plasser
Område:
Sesong:
465 moh. i Ringerike i Buskerud
Lat/Long: 60°8'51"N, 10°35'29"E

DNT Oslo og Omegn

Katnosdammen - damvokterbolig ved Katnosa nord i Nordmarka med 17 sengeplasser, pluss madrasser.3 kanoer. Flotte ski- og fiskemuligheter. Lang adkomst. Strøm. Standard utrustet for selvhushold med elektrisk komfyr, samt gassbluss og vedfyring. Kjøleskap i gangen. Flere soverom, stue, langbord i kjøkkenet. Passer fint for flere turfølger. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i elva. Utedo. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass. Les mer om Katnosdammen på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Bestilling

Minst én av de besøkende må være medlem av Turistforeningen for å få tilgang til DNT-standardnøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.Skoleklasser kan sjekke tilgjengelighet i bookingsystemet og kontakte oss for rabattert pris.

Skoleklasser og lignende grupper

Katnosdammen egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka. 

For besøk med skoleklasse må hele hytten bestilles hos DNT Oslo og Omegn. Skoleklasser kan sjekke tilgjengelighet i bookingsystemet og kontakte oss for rabattert pris.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.  Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, stekeovn, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Alle de ubetjente markahyttene har dyner og puter, men lakenpose, sengetøy eller sovepose er påbudt. Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra.

Kano

Hytta har 3 kanoer og redningsvester som kan lånes for dagsturer på Katnosa.

Vannkilde

Vann hentes i Katnosa. Elva nedenfor demningen er åpen hele året.

Beskrivelse av hytta

Hytta er i to etasjer med kjøkken, stue, tre soverom (ett i 1.etg. og to i 2.etg.) med 17 sengeplasser og ekstra madrasser. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Oslo Kommune Vann og Avløp/Løvenskiold Vækerø.

Sesonginformasjon

Løvenskiold tar ut tømmer om vinteren. Vinterdriften medfører at noen av veiene i Marka brøytes om vinteren. Dette kan også gjelde skiløyper som går på veiene. Sjekk Løvenskiolds brøytekart før du legger ut på turen.

Andre hytter
DNT Oslo og Omegn har 26 ubetjente hytter i Oslomarka. 

Kart
Husk alltid kart og kompass på tur. Hytta finner du på turkartet Oslo Nordmark sommer og vinter 1:50 000 og Kikut 1:25 000

Fasiliteter
 • 220V
 • Kano
 • Peis
 • Steikeovn
 • Vedovn
 • Miljøfyrtårn
 • Sykkel
 • Bade
 • Fiske
 • Barnevennlig
 • Turpost
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.