Vi jobber med å oppgradere UT.no! Ta gjerne en titt på betaversjonen på ny.ut.no. Du finner helt sikkert masse feil og mangler, men vi setter uansett stor pris på tilbakemeldinger.

Hovdehytta 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
8 senge­plasser
Område:
Sesong:
455 moh. i Asker i Akershus
Lat/Long: 59°50'45"N, 10°21'28"E

DNT Oslo og Omegn

Hovdehytta - Vestmarkas beste utstikt (8 sengeplasser). Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Det er vann i brønnen som kan brukes som drikkevann, men det må kokes før det drikkes. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med standard DNT nøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass. Du kan lese mer om Hovdehytta på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Bestilling
Minst én av de besøkende må være medlem i Turistforeningen for å få tilgang til DNT-standardnøkkelen og kunne bestille overnatting. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. De som har bestilt disponerer hytta/sengene fra klokka 16 på ankomstdagen til klokka 11 på avreisedagen. Fra kl. 11 til 16 er det anledning til å ta en tur innom på dagsbesøk og se på den flotte hytta. Husk også at det snart kan komme andre gjester som har leid hytta, og dagsturgjester må også ta av seg skoene ute og rydde og vaske etter seg.

Utstyr
Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Vannkilde
Det er vann i brønnen som kan brukes som drikkevann, men det må kokes før det drikkes.

Beskrivelse av hytta
Hovdehytta er 34 m2 og har en full etasje og en hems. Hytta har et soverom, et kjøkken og en stue. Soverommet har to køyesenger med fem soveplasser og hemsen har tre madrasser. 

Historie
Hovdehytta ble bygget som jakthytte i 1922 av slakter'n Torolf Hovde. Under 2. verdenskrig var hytta tilholdssted for hjemmefronten med god utsikt ned til Skaugum der Terboven residerte.

Asker Turlag
Asker Turlag er et lokalt turlag under DNT Oslo og Omegn. Hovedmålet for turlaget er å tilrettelegge for et økt tilbud av turer og arrangementer lokalt. Asker Turlag har stått for store deler av istandsettinga av Hovdehytta og fører også tilsyn med hytta etter offisiell åpning 29. september 2007.

Hytte til hytte

3 dagers tur, blåmerket sti hele veien: Tog til Heggedal st., på sti til Småvannsbu, 5 km. Småvannsbu-Hovdehytta over Høgås 11 km. Hovdehytta-Sandungen-Sem 10 km (ikke buss søndager) eller til Hvalstad st. 12 km. Turstart kan også legges til Røyken st. og på sti over Svartvannsåsen til Småvannsbu.

Kart

Hytta ligger på Furuåsen ved Solli i Asker. For turer i Vestmarka og Kjekstadmarka anbefales Turkart Vestmarka 1:20 000 (utg. 2009) og Turkart Kjekstadmarka 1:20 000 (utg. 2010) utgitt av Asker Skiklubb.  

Skoleklasser og lignende grupper

Hovdehytta egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka. 

For besøk med skoleklasse må hele hytten bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Hvis noen elever vil overnatte ute finnes det pressenninger til gapahuk og liggeunderlag. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti, orienteringsopplegg og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor. 

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.  Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Indre Oslofjord 10027" ("Oslo Nordmark 10034" dekker siste stykket nord i Vestmarka til Sollihøgda)

Turkart: "Oslo Vestmark 1:50 000" og "Oslo Vestmark 1:25 000" fra Nordeca, "Turkart Vestmarka 1:20 000" fra Asker Skiklubb og "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen.

Fasiliteter
  • Peis
  • Vedovn
  • Miljøfyrtårn
  • Barnevennlig
  • Turpost
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.