Bøvelstad - 17 sengeplasser 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
17 senge­plasser
Område:
Sesong:
200 moh. i Enebakk i Akershus
Lat/Long: 59°48'55"N, 11°2'39"E

DNT Oslo og Omegn

Bøvelstad - stor hytte ved Børtervann, padleeldorado i Østmarka med 17 sengeplasser fordelt på 1 soverom og en sovesal.3 kanoer tilknyttet hytta. Fine uteplasser ved hytta. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Langbord i stua. Vann hentes i Børtervann eller i brønn (drikkevann kokes). Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass.  Les mer om Bøvelstad på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Bestilling
Minst én i turfølget må være medlem av Turistforeningen for å få tilgang til  DNT-standardnøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Bestill plass på hytta

Utstyr
Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn (2 stk.) til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Alle de ubetjente markahyttene har dyner og puter, men lakenpose/sengetøy eller sovepose er påbudt. Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra.
Hytta har ikke strøm.

Vannkilde
OBS. Vann fra brønnen MÅ fremdeles kokes før det drikkes. Det går fint å bruke det til å vaske gulv ol.

Beskrivelse av hytta
Hytta er ca. 120 m2, fordelt på to plan. 73 m2 nede og 43 m2 oppe. Stort kjøkken med plass til åtte rundt bordet. Stor stue med to meter langt langbord. Soverom nede med plass til seks personer. Sovesal oppe med halve skillevegger.

Utedo: gå forbi vedskjulet og bak låven.

Kanoer
Barnas Turlag har kjøpt 3 kanoer til bruk for overnattingsgjester på hytta. Det er viktig at kanoene ligger godt fortøyd like ved hytta ved avreise. Husk å henge nøkkelen på plass. Det er også viktig at rednings- og flytevester brukes av alle som er i kanoene. Utvalget redningsvester varierer og det er derfor lurt å ta med egen dersom man har.
I tillegg ligger det 2 kanoer ved Øvresaga som kan brukes til transport til Bøvelstad. Husk at de må bringes tilbake etter bruk.

Annet
Østmarkas Venner skjøtter innmarka på Bøvelstad og fra mai til september går sauer og beiter i området for å holde kulturlandskapet nede. Besøkende oppfordres til å melde fra til DNT Oslo og Omegn dersom man legger merke til skadede dyr, ødelagte gjerder eller annet.

Historie
Hovedhuset på Bøvelstad antas å være mer enn 160 år gammelt og er verneverdig i seg selv, men først og fremst som en viktig del av et komplett tun. Plassen var bebodd og i drift fram til siste verdenskrig. Det ble drevet jordbruk og husdyrhold, jakt, fangst og fiske, i tillegg til sagbruks- og skogsarbeid for de store skogeierne i området. Innmarka rundt tunet er også rimelig inntakt. Hytta har fått en skikkelig oppgradering siden foreningen inngikk en 40 års leiekontrakt med Oslo Kommune i 2007.

DNT Oslo og Omegn har 26 ubetjente hytter i Oslomarka. 

Andre DNT-hytter i Marka

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "10027 Indre Oslofjord"
Turkart: Hytta finner du på turkartet Oslo Østmark (2012) 1:25 000, Østmarka (2010) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca, og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter
  • Båt
  • Teltplass
  • Vedovn
  • Barnevennlig
  • Miljøfyrtårn
  • Bade
  • Fiske
  • Turpost
Annonse

Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
Annonse

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus