Røyrivannskoia 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
6 senge­plasser
Område:
Sesong:
190 moh. i Lørenskog i Akershus
Lat/Long: 59°50'59"N, 11°0'35"E

DNT Oslo og Omegn

Røyrivannskoia - en gammel tømmerkoie ved Røyrivann i Losbyvassdraget nordøst i Østmarka (6 sengeplasser). NB! Forhåndsbooking av hele hytta. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i Røyrivann. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av hele hytta. Les mer om Røyrivannskoia på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Gjennom Røyrivann gikk fløtetraseen i Losbydalen og hytta har fungert som husvære for tømmerhoggere. Koia har fin beliggenhet like nord for et naturreservat. Fra trammen ser du ut over det glitrende Røyrivannet. Hytta er lett tilgjengelig med kano, og et godt utgangspunkt for padleturer sørover og nordover.

Ubetjent hytte

Røyrivannskoia er ubetjent. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

Booking

Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. Hele hytta bestilles som en enhet. Hytta disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose.

Vannkilde

Vann hentes i Røyrivann rett ved hytta.

Beskrivelse av hytta

Hytta består av ett stort rom med kjøkkenkrok, langbord og køyesenger. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Losby Bruk.

Kano

Om sommeren er det en kano til utlån på hytta for dem som overnatter på hytta. Nøkkel og vester finnes inne i huset.

Hytte til hytte

Hytta er godt egnet for hytte-til-hytte-tur i Marka. Øvresaga ligger 9 km sør for Røyrivannskoia.

 

Aktuelle kart:Norges-serien fra Nordeca: bl.a. "Indre Oslofjord 10027"
Turkart: Oslo Østmark (2012) 1:25 000, Oslo Østmark (2008) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca, Østmarka 1:25 000 fra Østmarkskartet AS og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm Oppsal IF

 

  Fasiliteter
  • Kano
  • Vedovn
  • Miljøfyrtårn
  • Bade
  • Fiske
  • Barnevennlig
  Annonse

  Turforslag i nærheten
  Henter turer...
  Hytter i nærheten
  Henter hytter...
  Annonse

  Værvarsel og solkurve

  blog comments powered by Disqus