Vi jobber med å oppgradere UT.no! Ta gjerne en titt på betaversjonen på ny.ut.no. Du finner helt sikkert masse feil og mangler, men vi setter uansett stor pris på tilbakemeldinger.

Kalvedalshytta 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
34 senge­plasser
Område:
Sesong:
440 moh. i Lindås i Hordaland
Lat/Long: 60°46'4"N, 5°29'20"E

Bergen og Hordaland Turlag

Bergen og Hordaland Turlag er i drøftingar med grunneigarane av den private skogsbilvegen frå grinda i Stusdal opp til parkeringsplassen. Skogbilvegen vil vere stengt for DNT fram til vi er komne fram til ei løysing.

Kalvedalen har fått ny sikringshytte med 18 sengeplasser og to hundebur. Den kan nå brukes. Vi ser frem til å invitere til offisiell åpning av den nye sikringshytten i 2019.

Kalvedalshytta ble bygget i 2001. Den ligger ved Storavatnet i Eikefetvassdraget, mellom Romarheimsdalen og Masfjorden. Med den ny sikringshytta er det overnattingsplass til ca. 34 personer, fordelt på 2 soverom og 2 hemser i hovedhytten og 10 senger på loft og 2 soverom i sikringshytten. Kalvedalshytta er meget godt egnet for helgeturer. Like ved hytta er et gammelt stølsmiljø der eldste bygningene stammer fra slutten av 1700-tallet.

Kalvedalshytta ligger vest for Romarheimsdalen og er lett å nå. Fra stistart i Stussdalen 2 km fra hovedveien (E39), er det T-merket rute til hytta og videre til Andvik og Kvingo i Masfjorden. Kjører man opp Stussdalen med bil, vinner man mange høydemetre uten å svette. Husk kr. 40,- til bompenger. Denne ruten egner seg godt for familier med barn. En litt lenger tur går fra Nord-Kvingo i Masfjorden. For dem som vil ha litt større utfordringer og lengre turer, anbefaler vi turen fra Andvik innerst i Masfjorden.

Fjellområdene mellom Romarheimsdalen og Masfjorden er ukjent for mange. Landskapet her er vakkert og litt kupert, det skifter fra små, idylliske vatn, skog og myr til gråfjell som reiser seg 800 meter over havet. Her er en spesielt fin og åpen furuskog.

Da det i 2001 ble bygget Turlagshytte her, ble disse kystfjellene tilgjengelig for flere. Den t-merkede ruten går i lavtliggende terreng, og det er derfor snøbart relativt tidlig om våren. Også høstsesongen kan være lang. Hytten ligger vestvendt, og man kan oppleve fine kveldsstemninger. Hytten egner seg både til helgeturer og som base for et par dager med utforsking av området.

På ski er området ikke så godt egnet siden man vinterstid er avhenging av å gå på vatna innover. Men når isen er trygg og snøen har lagt seg, er forholdene fine for skiturer fra Stussdalen.

Utstyr

Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Fiske

Ta gjerne med fiskestang. Det er fin fisk i de mange store og små vatna i området. 

Hund

Det er tilrettelagt for hund i sikringshytten. To hundebur i vedbod.

Fasiliteter
  • Båt
  • Kano
  • Vedovn
  • Bade
  • Fiske
  • Barnevennlig
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.