Hadlaskard 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
48 senge­plasser
Område:
Sesong:
995 moh. i Eidfjord i Hordaland
Lat/Long: 60°15'3"N, 7°9'60"E

Bergen og Hordaland Turlag

Hadlaskard ligger øverst i Veigdalen, på en voll ved elven, sammen med gamle støler og stølstufter. Den har lange tradisjoner som overnattingssted, og ble restaurert av Bergen og Hordaland Turlag på slutten av 1980-tallet.

…"Turen videre er ledsaget av nye fossestryk. Rjotomyrene byr på noen av de vakreste viddeopplevelser, med den meandrerende elven og dens kroksjøer. Myrull, vier og skrikene fra de mange fugleungene som prøver å oppdage verden på egenhånd, holder liv i tanker og samtaler. En fjellkropp må forseres vi kan se etter hytten på Hadlaskard”. ”Her må vi simpelthen bare bli noen dager: Her er for mange steiner å vende, småkryp å oppdage, fisk å fange, turer å gå, til at vi kan halse videre som om vi hadde futen i hælene”." …

Dette er en fin beskrivelse av et møte med Hadlaskard for en far med barn på tur på Hardangervidda Vest. Området har alt en turgåer kan ønske seg av kvaliteter, med den høyreiste attraksjonen Hårteigen innen rekkevidde på en dagstur. En annen attraksjon er de meget godt bevarte stølene Heimste Hadlaskard, som ligger langs stien fra Hjølmo, et par km fra hytten.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Knutepunkt på Vidda

Det går mange ruter til Hadlaskard. Stedet er et viktig knutepunkt i rutenettet på Hardangervidda. Blant de meste kjente betjente hyttene i området er Sandhaug og Litlos, som begge ligger en grei dagsmarsj unna. Blant selvbetjente hytter er Torehytten kjent for sin nære beliggenhet til Hårteigen, mens Bergen og Hordaland Turlags hytte Stavali (delvis betjent om sommeren) er overnattingsstedet på stiene mot Hardangerfjorden (Sørfjorden). 

En av de fineste innfallsportene til Hadlaskard er Veigdalen fra Hjølmo. Stien går gjennom vakkert og spennende kulturlandskap med gamle støler langs den flotte elven Veig, som bukter seg igjennom landskapet. Vil man bruke offentlig transport, kan man starte turen på Garen ved R7 og følge T-merket sti derfra. Vivelid og Hedlo er to privateide fjellhytter hvor man får DNT-rabatt; hyttene gir full forpleining (frokost, middag etc.)

Til Hadlaskard med barn

Kjør til Hjølmo og ta en natt på Vivelid, (ca en time fra parkering) eller gå til Hedlo (ca 4 timer)  mellom Hjølmo og Hadlaskard. Det er fint å være på Hadlaskard et par dager og fiske og gå turer i området. 

Utstyr

Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute. Hytten har ikke strøm. I sesongen er der hyttevert som bl.a. baker brød for salg. Det er 3 hundebur i kjelleren på hovedhytten.

Annet: I Eidfjord bør man besøke Hardangervidda Natursenter.

Fiske på Vestvidda

Det er godt med fisk i de fleste vann og elver på Hardangervidda. Fiskekort får du kjøpt på hyttene.

Fasiliteter
  • Servering
  • Steikeovn
  • Vedovn
  • Fiske
  • Bade
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.