Ravnsjøhytta 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
16 senge­plasser
Område:
Østfold
Høyde over havet:
83 moh.
 - Foto:

DNT Vansjø

 

11. Ravnsjøhytta (N 59 24` 233-E 011 00` 243)

Ravnsjøhytta  ligger vakkert til ved Ravnsjø i Svinndal, på en kolle 30 meter fra vannet med fin utsikt over innsjøen. Her er det flotte turmuligheter sommer som vinter. På snørike vintere er det mulig å gå på sammenhengende løypenett fra Follo i nord via Skihytta i Mossemarka, gjennom Våler, over Nordre Vansjø, Sæbyvannet, Ravnsjøen og til Trøsken i Sarpsborg. 

Tilkomst via fv. 120 fra Mosseporten. Etter Rødsundbrua, fortsett på fv. 115 til Svinndal. Ta deretter av til høyre skiltet til Origosenteret, like før kirken. Parkering ved bommen, ca. 1,5 km. gange til Ravnsjøhytta. Adkomst også fra fv. 282 med mulighet for parkering. Deretter følg merket sti mot Ravnsjø.

Hytta har 12 sengeplasser inne på hytta. Det er noe kapasitet utenom dette, med en sengeplass i forbindelse med hunderom, pluss fire madrasser for tilfeldige vandrere.  

Hytta ligger vakkert til på en kolle 30 meter fra vannet med fin utsikt over innsjøen. På snørike vintre er det mulig å gå i sammenhengende løypenett fra Follo i nord via Skihytta i Mossemarka, gjennom Våler, over Nordre Vansjø, Sæbyvannet, Ravnsjøen og til Trøsken i Sarpsborg.

Dette er en ubetjent hytte, låst med DNT-nøkkel. Elektrisitet til belysning, koking og varme. (Peis med vedfyring). Hytta har drikkevann (borevann). Håndpumpa står få meter fra hytteveggen på nordsiden.

(betalinginfo finner du her (.pdf). Booking kan du gjøre her:  http://booking.dnt.no/home/facility/Ravnsj%C3%B8hytta)

Kan ha hyttevakt.

 

Fasiliteter
  • Mobildekning
  • Barnevennlig
  • Turpost
  • Sykkel
83 moh. i Våler i Østfold
Lat/Long: 59°24'14"N, 11°0'15"E