Bakken gard - løa 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
10 senge­plasser
Område:
200 moh. i Forsand i Rogaland
Lat/Long: 59°0'57"N, 6°17'16"E

Stavanger Turistforening

Løa på fjellgarden Bakken er i dårlig forfatning, men gir ly for natten om du bare er forberedt på enkle forhold. Du bør ha med deg egen sovepose.

Bakken ligger omtrent midtveis inne i Lysefjorden. 

Løa på garden er ubetjent og åpen for turfolk hele året. På løa er det soveplasser i seng til 5 personer, samt 5 tilgjengelige madrasser. I tillegg til senger/madrasser, er det et spisebord og en kjøkkenkrok med kokeapparat og kjøkkenutstyr. I og med at dette er en gammel låve, er boforholdene av en svært enkel standard. Det er ikke vedovn i løa. Her er ikke noe matlager. Du bør ha med egen sovepose. Det er en brønn på Bakken, men vannet bør ikke drikkes. Bedre vann finner du i Skurvedalsåna, 5-10 minutters gange på stien opp fra Bakken.

Det er ikke søppelhåndtering så du må ta med deg dette videre til Preikestolen eller Songesand  

Bakken ligger lunt til. Går en 1-2 minutter fra garden kommer en til et flott svaberg med en fantastisk utsikt utover fjorden. Dette er det ideelle stedet for ettermiddagskaffen.

Utleie på Bakken 

Hovedhuset på garden er låst, men kan leies av Stavanger Turistforening

Betaling: På grunn av den enkle standarden er det halv pris på overnattingen i løa på Bakken gard. Betaling med engangsfullmakt eller med DNT app'en. 

Viktig

Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.    

Planer

Stavanger Turistforening skal rehabilitere hovedhuset på Bakken. Dette arbeidet starter sommeren 2019.  

HUND:

Tillat for hund, bortsett fra i sovedel. Her er det ikke hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Fasiliteter
  • Teltplass
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.