Olavsbu 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
52 senge­plasser
Område:
Sesong:
1440 moh. i Luster i Sogn og Fjordane
Lat/Long: 61°28'16"N, 8°16'26"E

DNT Oslo og Omegn

Olavsbu ligger som et midtpunkt  Jotunheimen mellom Leirvassbu, Gjendebu, Fondsbu og Skogadalsbøen. Med sin storslåtte beliggenhet er Olavsbu DNT Oslo og Omegn sin mest besøkte selvbetjeningshytte.

Hytta har sin beliggenhet ved foten av noen av Jotunheimens flotteste topper, og gir besøkende mange muligheter for toppturer. Mjølkedalstinden på 2137 meter lokker mange, og turen er middels krevende. Et annet alternativ er Raudalseggi på 2168 meter - en litt mer strabasiøs tur, men du kommer opp uten å måtte bruke tau. I tillegg til de to nevnte eksemplene er det mange andre muligheter.

Olavsbu ligger sentralt til i krysningen av de sentrale vandrerutene i Jotunheimen. Plasseringen av Olavsbu gjør at etappene videre blir overkommelige for en passende dagsmarsj, og det er nok av turmål og andre hytter i området. Om vinteren er det flott skiterrenget i området, og rundt påsketider er det kvista løyper til alle de fire betjente hyttene rundt.

 

Skoleklasser og lignende grupper

Olavsbu egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en selvbetjent hytte. 

Alle skoleklasser som ønsker å legge opp tur til denne selvbetjeningshytta må ta kontakt med aktivitetsavdelingen i DNT Oslo og Omegn for pristilbud og informasjon om tilgjengelighet og turplanlegging på telefon 22 82 28 00 eller e-post:aktivitet@dntoslo.no

Selvbetjeningshyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.  Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av selvbetjeningshyttene. Sjekk også hvilke type proviant som finnes på hytta. Du finner informasjon på nettet.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylte betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: Det er eget isolert rom med vedovn, der det er plassert fem hundebur og fire senger for overnatting. 

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Bygdin 10056"

Turkart: "Jotunheimen Vest" i 1:50 000 fra Nordeca og Jotunheimen (2013) 1:100 000 fra Nordeca og Jotunheimen (2009) 1:50/100 000 fra Cappelen Damm. 

Fasiliteter
  • Teltplass
  • Tørkerom
  • Vedovn
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.