Hannevoldhytta 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
6 senge­plasser
Område:
Sesong:
350 moh. i Lardal i Vestfold
Lat/Long: 59°23'"N, 10°1'35"E

Tønsberg og Omegn Turistforening

Hannevoldhytta er en ubetjent utleiehytte med spesialnøkkel.

I tillegg til de 4 sengeplassene inne i hytta, er det to enkle sengeplasser i vedskjulet. Her er hunden hjertelig velkommen til å overnatte sammen med sin eier.
Her er det kun overnattingsplasser, ikke ovn eller annet utstyr.

Fra 1.1.2017 har Hannevoldhytta blitt gjort om til utleiehytte med kodelås. For å leie hytta ta kontakt med kontoret. Kr. 400,- for hytta pr døgn. Krav om medlemsskap i DNT.
Oversikt over når den er utleid finner du på våre nettsider Hannevold. Det er kun hytta som kan leies og ikke plassene i uthuset. Det blir fortsatt mulig å bruke med DNT-standard nøkkel.

Hytta er på 24 kvadratmeter og ligger ved stien fra Eikedalseter mot Lindsverkveien. Den er den eneste av TOTs hytter som ikke har bilvei helt frem, og som egner seg godt for små grupper eller familier. Her kan du finne ro i en liten skogshytte, stillhet og en enkel tilværelse i enkle kår. Det er benker og bålplass utenfor hytta, og en fabelaktig utsikt i retning Skrim. Om kvelden sees lysene fra husene nede i Lågendalen. Tilsvarende utsikt kan nytes fra setet i utedoen!

Hver enkelt må selv sørge for mat, sengetøy/lakenpose og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

Hytta har et lite kjøkken med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Ekstra parafin, dopapir, gass og lignende er lagret på låven (standard DNT lås). Asken tømmes av hyttetilsynet, evt så er det egen askebøtte bak hytta. 

Det er desverre ikke tilgang på vann på hytta, alt vann må tas med. Brønnen som er der er stengt pga dårlig vannkvalitet. Et alternativ er å gå turen inn til hytta via Barlindtjern og en annen av TOTs hytter, Hoggerstua på Lindsverkseter, og fylle friskt grunnvann fra pumpa utenfor hytta, og så ta veien eller stien til Hannevoldhytta.

Fra Trollsvann parkeringsplass tar turen ca. 1,5 time om du følger stien som går på åsryggen, noe kortere fra Merkedammen parkeringsplass. Et tips er å bli dere to netter og ta en dagstur til Skallhøg, rundt Merkedammen og over Barlindkollen. Skallhøg og Barlindkollen er begge topper  på over 400 meter. Høyt til å være i Vestfold. 

NB! Det er vanskelig å unngå musebesøk på hytta, og vi har derfor satt opp musefeller med gift.
Det er fint om våre gjester kan sjekke musefellene og evt. fylle dem opp igjen. Nøkkel til fellene henger sammen med de andre nøklene og klerat står ved siden av ovnen.
Det er viktig av alle tar med all mat hjem igjen og ikke lar noen fristelser for musene stå igjen.


 

 

Fasiliteter
  • Mobildekning
  • Vedovn
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.