Vassfarkoia 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
17 senge­plasser
Område:
Sesong:
805 moh. i Flå i Buskerud
Lat/Long: 60°29'45"N, 9°28'7"E

DNT Ringerike

Vassfarkoia eies og drives av Ringerikes Turistforening. Den ligger på Veneli i Flå kommune med Vassfaret som nærmeste nabo. Hytta er på 84 kvm og har et ti kvm. overbygg bort til et uthus på 20 kvm. Det er fem soverom: Bjørke, Vassfarplassen, Olsonheimen. Hemsene heter Øvre Hangen og Hansesprang. Totalt er det 17 sengeplasser. Vassfarkoia er utstyrt med solcelleanlegg med lys på alle rom. Vannpost finnes i krysset ved bilveien ned til koia, 50 meter fra koia.

Vassfarkoia er finansiert ved hjelp av midler fra Olav Thons stiftelse, tippemiddler, samt egenkapital og dugnad fra Ringerikes turistforening.

OBS!: En ny vedovn er nå på plass. Nå er det lettere å få varme i stua.

Flå kommune har merket et stort sti- og løypenett i Vassfarområdet med mange muligheter.

Det finnes mange gode fiskevann, bekker og elver i Vassfaret og fiskekort får du kjøpt på bensinstasjoner i området. Nærmeste fiskevann fra Vassfarkoia er Hangstjern som ligger ca. en km før du kommer til Domfet-krysset på vei inn til koia. Vannet ligger ca. tre km fra Vassfarkoia.

Se link: http://www.vassfarfjellet.no/

Forslag for dagsturer (Kartet Sør-Valdres eller Flå kommunes tur og fritidskart)

 1. Kveldstur til Veslefjell, 2-3 timer.
 2. Kveldstur til Veneliseter og Bjødnahaugen, 2-3 timer.
 3. Dagstur til Blåfjell og Likkistefjell, skitur eller fottur.
 4. Dagstur til Harehopp, skitur eller fottur.
 5. Skrukkefyllhaugen og Hallingvika.
  Bertes to boplasser i Vassfaret. For eks. Bertestigen ned til Greineløken og opp til Skrukkefyllhaugen. Tilbake ti Greineløken og til  Hallingvika og opp lia til Torget og tilbake til Vassfarkoia. Ca 5-6 timer.
 6. Mølla og Vassfarplassen.
  Vassfarets kongsgård. For eks blåmerka sti til Steinhyttelia og ned til Mølla og opp til Vassfarplassen. Samme veg tilbake, eller om Nevlingsdammen og Bertestigen opp lia til Vassfarkoia. Ca 6-7 timer.
 7. Minneplata til den bjørnedrepte gjetergutten og Blåfjell.
  12 år gamle Johan Sagadalen døde av skadene etter bjørneangrepet 1906. Kjøre bil til Domfet. Minneplata er satt veg vegen til Blåfjell. Videre til Blåfjelltoppen 1154 m. Samme veg tilbake eller om Ormevatn Ca 5 timer.
 8. Flå kommunes kulturstier.
  En kort tur om Bjødnahaugen. En lang tur om Mølla og Olsonheimen.
 9. Ringerikes Turistforening kan skreddersy et opphold for grupper på Vassfarkoia med mat og turopplegg for et par dager.

Booking

Alle kan bruke koia, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel.De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplasser, men merk at kun åtte av sytten sengeplasser kan forhåndsbestilles. Ingen kan heller bortvises. Koia disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

Tilrettelegging for funksjonshemmede

Vassfarkoia er ganske godt tilrettelagt for funksjonshemmede. Den har tre soverom i første etasje, utedo på grunnplan, brede døråpninger og god plass i fellesarealene.

Adkomsten til hyttas inngangsparti er terskelfri, og man kan kjøre nesten helt frem til hytteveggen. Fra inngangspartiet er det en høy terskel for å komme inn i selve hytta. Det er lagt en kort trerampe fra inngangspartiet opp til døren slik at terskelen skal være lettere å forsere for de med barnevogn eller rullestol. Man bør imidlertid enten ha veldig god kontroll på stolens vippepunkt, eller ledsager, for å komme over terskelen.

Det går grusvei forbi hytta, og trafikken er begrenset på denne. I relativ nærhet finnes flere fiskebrygger og vann med adkomst med grusvei.

Soverommene i andre etasje er tilgjengelige med to bratte trapper.

Døråpningene inne har gjennomgående 79-80 cm effektiv bredde, og lave trappetrinnsterskler.

Badet har like bred dør. Badet har utslagsvask men ikke innlagt vann. Toalettet (en utedo) ligger i et sidebygg, men på samme plan som førsteetasje i hytta. Det er lett å komme seg inn på toalettet, og det er svært god plass. Terskel også her. Det er ikke tilgjengelige støtter for å komme av og på toalettet, men rullestolen kan kjøres helt inntil siden av toalettet.

Vann må hentes fra en pumpe noen meter fra innkjørselen til hytta. Denne kan ikke nås med rullestol.

Fra hytta kommen man ut på en terrasse. Det er en terskel og et trappetrinn fra første etasje ned til terrassen.

Åpning av bom må avtales koiesjefen.


Ansvarlig koiesjef for Vassfarkoia er Kjetil Sudgarden, Soknedalsveien 12, 3517 Hønefoss.
Tlf. privat: 32 13 25 19
mobil: 934 37 860
e-post: sudgarden.kjetil@gmail.com  

 

Eventyret om Vassfarkoia kan du lese her!

TUSEN TUSEN TAKK til dere alle som deltok på åpningen av Vassfarkoia! Les hva Hedalen.no og Ringblad.no skreiv om åpningen.

For mer informasjon om Vassfaret, klikk her!

Fasiliteter
 • 12V
 • Vedovn
 • Sykkel
 • Fiske
 • Helårsbil
 • Barnevennlig
 • Turpost
Tilrettelagt for
 • Rullestol
 • Barnevogn
 • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.