Vi jobber med å oppgradere UT.no! Ta gjerne en titt på betaversjonen på ny.ut.no. Du finner helt sikkert masse feil og mangler, men vi setter uansett stor pris på tilbakemeldinger.

Skriurusten 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
16 senge­plasser
Område:
Sesong:
1040 moh. i Sør-Fron i Oppland
Lat/Long: 61°20'2"N, 9°20'34"E

DNT Oslo og Omegn

Den gamle tømmerhytta Skriurusten ble restaurert i 1995, og ny sikringshytte ble bygget. Hytta eies av Espedalen bygdealmenning og det er en bruksrett for  jegere i rype og elgjakta. Hovedhytta er derfor stengt og forbeholdt jegere i denne perioden. Sikringshytta er tilgjengelig for fjellvandrere hele året.( Se åpningstider) Sikringshytta er åpen hele året. 

Skriurusten ligger i Langsudalen med DNT-hytter i behagelig avstand. Terrenget i området er variert og lettgått, og sammen med de korte etappene gjør det området Langsua velegnet for barn. Ønsker du en topptur under ditt opphold på hytta kan vi anbefale en tur på Nordre og Søre Langsua,  begge på over 1500 meter. Bedre utsikt over området finner du ikke.

Skriurusten inngår også i den delen av området som kvistes til vinterferien, så her er det muligheter for fine skiturer langs kvista løyper alt fra midten av februar.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylte betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Espedalen 10057"
Turkart:Huldreheimen-Spåtind 1:50 000, Peer Gynts Rike (2008), Skåbu-Espedalen-Fefor (2011) 1:50 000 og Huldreheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Jotunheimen (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter
  • Vedovn
  • Miljøfyrtårn
  • Barnevennlig
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.