Solumhytta 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
8 senge­plasser
Område:
Sesong:
580 moh. i Skien i Telemark
Lat/Long: 59°28'7"N, 9°34'5"E

Om Solum

Solumhytta er for mange en litt ukjent perle i Luksefjell. Denne gamle buplassen har vært ubetjent hytte i DNT-systemet noen år. Selve hytta er i god stand med hyggelig og praktisk stue/spisestue, kjøkken og åtte sengeplasser. Der er en trivelig uteplass på tunet og på den gamle fjøsmuren. Der det før var plass for for til dyra er det nå benker med utsyn mot Økteren.  I liene bak hytta er utsikten enda flottere. 

Til enhver tid er der god tørr ved i skjulet og god peisovn i stua. Litt spill og annet i hyllene kan gi god tidtrøyte for de minste vandrerne. Fin tur videre er vandring mot Sørmyrseter på Kongsbergsida, eller til Sommerseter mot vest. 

Topptur til Vardefjell

Stien fra Solumhytta opp til Vardefjell 799 moh ble merket opp på nytt og ryddet sommeren 2013. Her er det lagt kavlinger i de våteste partiene. Turen opp kan absolutt anbefales og utsikten er flott.  Turen fra Solumhytta til toppen tar cirka 1 time, men turen er så fin at en glemmer å se på klokka.

Tilgjengelig året rundt

Fra Solumhytta går det merket sti til/fra Sørmyrseter i Skrimområdet. Skien Turlag har ansvar for rydding og merking fram til vegen forbi Buvannstua og Paulstul. Derfra er det eier av Sørmyrseter,Kongsberg og Omegns Turistforening, som har løypeansvar. Solum ligger i passe dagsmarsjavstand fra KOT-hyttene, både Sveinsbu (13 km)  og Sørmyrseter (9 km).

Den samme strekningen kan du gå på ski, enten over Åslivassfjell eller over Igletjern. Løypa er fastmerket uten oppkjørte spor, så det er fine muligheter for en god gammeldags skitur for de som måtte ønske det. Vi håper mange vil finne fram til "hytta med sjel" i nærområdet til Grenland.

Hytta har montert solcellepanel.

Hund på hytta

Det er tillatt med hund i hunderom i annekset. Dette er et nytt anneks som har to sengeplasser, og vedovn som varmer godt.

Kart

Skien Nord 1:25.000 og Siljan Nord 1:25.000

Fasiliteter
  • Mobildekning
  • Peis
  • Teltplass
  • Vedovn
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.