Snytindhytta

    Legg til huskeliste
    7
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    I 2014 ble Snytindhytta med god grunn kåret til Norges råeste toppturhytte av UT.no.
    Omgitt av Snytindan som gir flere flotte nedkjøringer på 600 høydemeter og med utsyn mot Møysalen og Møyene, er dette en hyttejuvel i Hinnøyas villeste fjellverden.
    Den ubetjente hytta er et populært turmål for fjellvandrere, men de senere år har fle...

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Fiske
    • Badstu
    • Bade
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Skoleklasser
    Annonse
    Lofoten, Vesterålen og HinnøyaHinnøyaVesterålen Turlag

    Adkomst sommer

    Merket løype fra riksveien i Løbergsbukta, Gullesfjorden (4 t) eller fra P-plass ved tunnelen i Sigerfjorden (6 t). Gå gjerne opp den ene veien og ned den andre. Merket løype gjennom Møysalen nasjonalpark fra Lofotens fastlandsforbindelse på Ingelsfjordeidet (8 t).

    Sommeren 2012 ble det også merket sommerløype inn Djupfjorden (4 t). Løypa følger skogsvegen inn fjorden, og tar av fra vegen 200 meter før Storvatnet.

    Adkomst vinter

    Den mest benyttede vinterløypa fra Djupfjorden og over Storvatnet til Snytindhytta går gjennom relativt enkelt terreng. Imidlertid er det små forseringer, bekkedaler og mindre terrengfeller hele veien fra Storvatnet inn til Snytindhytta som krever oppmerksomhet. Det er normalt greit å finne gode og trygge rutevalg. Fra Humpedalsvatnet (325 moh) og videre til hytta må man må være spesielt oppmerksom i dårlig sikt og flatt lys da det er flere mindre terrengfeller som kan være vanskelige å oppdage og forsere trygt. Etter Humpedalsvatnet kommer man opp i Isvasskaret og får øye på Snytindhytta vel halvannen kilometer lenger fram. I Isvasskaret må man være oppmerksom på hvilken side av skaret snøen har samlet seg, og ikke gå inn i oppsamlingsområdene. Det samme gjelder i siste skaret 300 meter før hytta. Har snøen samlet seg på hyttesiden (sørsiden) av skaret, må man ikke holde høyden i skråningen mot hytta da det her er brattere enn 30 grader, og i stedet ta seg rett ned bakken fra skaret. Øvre Beibarnvatnet er regulert, og her kan det være oppbrutt is langs land som må hensyntas. Alternativt kan man velge å gå utenom dette vatnet som vist i kart (link til kart). Isen på Storvatnet er normalt farbar fra en gang på nyåret til siste halvdel av april. Etter skredulykken i Trollfjorden 3. november 2019 som du kan lese om her, vil Vesterålen Turlag normalt kreve at deltakere har med skredsøker, spade og søkestang på organiserte turer til Snytindhytta. Her finner du bratthetskart , klassifisering av snøskredterreng (KAST) og snøskredvarsel på varsom.no .

    Løypekartutsnitt Storvatnet-Snytindhytta.

    Om skredfaren er liten er det et godt alternativ å gå fra riksveien i Løbergsbukta og inn Løbergsdalen til Snytindhytta (4 t). På ettervinteren (slutten av april og tidlig mai) anbefales å starte i Vangpollen i Sigerfjorden, bære skiene opp de første 2-300 høydemeterne og så suse innover Vangpollheia til hytta.

    Se ellers turkart Vesterålen-Hinnøya, sør.

    SjekkUT | Snytindhytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    7

    SjekkUT-besøk