Jammerdalsbu 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
12 senge­plasser
Område:
Sesong:
1130 moh. i Ringebu i Oppland
Lat/Long: 61°35'8"N, 10°21'10"E

DNT Oslo og Omegn

Jammerdalsbu ligger på Ringebufjellet sør for Friisvegen. Skiterrenget er kanskje Jammerdalsbu sitt største fortrinn. Uansett om du begir opp på den brede fjellryggen på Jammerdalshøgda eller ned i dalsøkkene er du garantert en flott opplevelse. Slake fjellformasjoner, stabile snøforhold og relativt rolige værforhold gjør området attraktvivt for skiløpere. Prøv gjerne den vintermerkede Trolløypa som går like i nærheten av Jammerdalsbu. Området gir også flotte turmuligheter på sommeren der du kan følge de T-merka ruter i et lett fjellterreng. Passer godt for barnefamilier.

Merk deg at hytta er stengt når villreinen kalver, fra 1. mai til 10. juni.  

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes ved vannpumpe på sommeren. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylte betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norge Serien  "Atndalen 10066"   
Turkart ; Ringebu (2011) 1:50 000 fra Nordeca (tidl. Ugland)

 

 

 

Fasiliteter
  • Vedovn
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
Annonse

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus