Vi jobber med å oppgradere UT.no! Ta gjerne en titt på betaversjonen på ny.ut.no. Du finner helt sikkert masse feil og mangler, men vi setter uansett stor pris på tilbakemeldinger.

DNT-hytta Gården Li 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
30 senge­plasser
Område:
Sesong:
130 moh. i Flekkefjord i Vest-Agder
Lat/Long: 58°15'1"N, 6°32'54"E

Flekkefjord og Oplands Turistforening

Gården Li er en av DNTs sørligste hytter. Den ligger på Hidraheia midt i Flekkefjord landskapsvernområde som omfatter en unik del av kysten vår med både fjell og kulturlandskap. Her er det et rikt dyre- og planteliv som gjør turopplevelsen verdifull. I lufta flyr tårnfalk, kongeørn og havørn, i sjøen kan du få øye på steinkobbe og delfiner. I området er det flere nedlagte gårder som vitner om at det var stor aktivitet her helt fram til midten av 1950-tallet. Våningshuset og stegeløa på Gården Li ble begge totaltrenovert i 2009. Kun våningshuset benyttes til overnatting vinterstid.

Utleie

Overnatting i Stegeløa fungerer som en vanlig turistforeningshytte.  Du må ha DNT-nøkkelen og du betaler med engangsfullmakt.
Våningshuset må bestilles på forhånd.

Booking av Våningshuset på Gården Li er tilgjengelig på http://www.listerbooking.no/.  Det er 14 sengeplasser fordelt på tre rom.

For andre spørsmål og henvendelser, kontakt turistkontoret på mail: touristflekkefjord@smaabyen.no (sommer) og fot@dnt.no ellers på året.

Det er plass til en skoleklasse i Stegeløa. Det er et soverom med 8 køysenger, og madrasser på hemsen. I tillegg kan det legges ut madrasser på gulvet i festsalen i løa. Stegeløa bør ikke brukes om vinteren da det kan være vanskelig å få tilstrekkelig varme.

I Li er det klatreutstyr til 10 personer til vår populære Via Ferrata med 112 fester og taubane i Strånda.
Det er to barne- og to voksenkajakker ved Dåtlandstrand. For å benytte disse må man ha klatreerfaring og våtkort (kajakk-kurs).

Turmuligheter

Det er mange merkede stier og flotte utsiktspunkt i området, og det er mulig å gå fottur hele året. En kan parkere på Itland eller Fidsel hvor det er gode parkeringsmuligheter. Turen fra Fidsel til Gården Li tar ca 1,5 time. Det er ca 10 min gange ned til Strånda. Her er det en robåt og flere havkajakker til leie. Det er svært populært å fiske og ta krabbe.

 

Fasiliteter
 • 12V
 • Båt
 • Mobildekning
 • Teltplass
 • Utleie
 • Vedovn
 • Wc
 • Kystledhytte
 • Bade
 • Fiske
 • Barnevennlig
 • Turpost
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.