Midtistua 

Type:
Ubetjent
Overnatting:
16 senge­plasser
Område:
Sesong:
710 moh. i Rana i Nordland
Lat/Long: 66°45'39"N, 15°0'47"E

Bodø og Omegns Turistforening

Midt mellom Krukkistua og Bjellåvasstua, i hjertet av Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark, ligger Midtistua - den gamle telegrafstue nr. 3.  Den ligger vel 700 moh. i karrig høyfjellsnatur og har opp gjennom årene gitt kjærkomment ly for mang en sliten fjellvandrer.

Midtistua er ved siden av Krukkistua den eneste gjenstående av de gamle telegrafstuene på fjellstrekningen mellom Bjøllånes i Rana og Berghulnes/Russånes i Saltdal. Den gamle tømmerbygningen har mye historie i veggene, og byr på en stemning man kanskje ikke så lett finner i de nyere og mer moderne hyttene.

Vi vet at Midtistua var i bruk allerede i 1876. Den brant ned i 1901 og ble gjenoppbygd året etter. Bodø og Omegns Turistforening kjøpte hytta av Telegrafverket i 1950. Sikringshytta sto ferdig i 1986.

"Gammelhytta" har fire senger i oppholdsrommet og fire senger i ett soverom. I tillegg er det en romslig hems med madrasser. Uthuset er tilbygg til gammelhytta. Sikringshytta har seks senger i soverommet og to senger i oppholdsrommet. Det er tillatt å ha hund i gammelhytta, men ikke i sikringshytta.

Bjøllåvatnan er populære turmål for fiskefrelste både sommerstid og om vinteren. Nordre Bjøllåvatn har en rik bestand av røyr i fin steikfisk-størrelse. Midtistua har naust med robåt ved sørenden av Nordre Bjøllåvatn. Naustet er låst med DNT-nøkkel. Søndre Bjøllåvatn er også et rent røyrvatn. Fisken står nok ikke like tett her som i Nordre Bjøllåvatn, men til gjengjeld er det mulig å dra stor fisk i dette vatnet.


Mangt et måltid med kokt storrøyr er fortært på Midtistua. Vinterstid tar mange isfiskere turen til Søndre Bjøllåvatn. Særlig i april og mai kan det være folksomt på isen.

Når du først er på hytta, ta gjerne en titt i bunnen av spisebordskuffen. Her kan du lese over hundre år gamle inskripsjoner fra fjellfolk på gjennomreise.

Ønsker du å fortsette sørover fra Midtistua, er Saltfjellstua neste stopp. Den ligger midt mellom Midtistua og Krukkistua, alle i Bjøllådalen.

Fasiliteter
  • 12V
  • Båt
  • Teltplass
  • Vedovn
  • Fiske
  • Bade
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.