Løkjelsvatnhytta 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
34 senge­plasser
Område:
Sesong:
640 moh. i Etne i Hordaland
Lat/Long: 59°39'36"N, 6°6'56"E

Haugesund Turistforening

. Romoversikt for hovedhytta finner duher . Den gamle hytten ble bygget som anleggsbrakke i 1916 og leid av Haugesund Turistforening fra 1980. Turistforeningen ble eier av brakken i 2001. Hytten har 16 senger fordelt på fire rom. Hytta har blitt restaurert i perioden 2007 til 2010. Sikringshytte ble oppført i 2001 med 18 sengeplasser.  8 av sengene på hovedhytta er avsatt til forhåndsbooking.  Mer info påUT.no

Løkjelsvatnhytta ligger flott til mellom vann, grastuster og svaberg.

Det er en dramatisk natur i dette området, men likevel lett tilgjengelig for barnefamilier. Det er en lett-gått tur på ca. to timer inn til hytta fra parkeringsplassen på Skarstøl. Hvis man ønsker litt mer utfordringen kan man gå stigene som går fra enden av vannet (forbi kraftstasjonen) og opp i fjellet. Da kommer man tett inn på de bratte fjellveggene. Det er en fin runde å gå stigene opp til hytta og tilbake langs Løkjelsvatnet og veien ned forbi Røde Kors hytta. Det er og godt merket fra Hardeland og Skarstøl til Løkjelsvatn.Løkjelsvatnet som hytta ligger ved er regulert og en bør derfor holde seg unna isen.

 

Sjekk værstasjon og webkamera ved Hjørnåsvatnet (Kritle)

Ta turen Episode 1 i serien om to karer, en husky og en fotograf som tar turen til Haugesund Turistforening sine hytter. Vist på TV Haugaland.

 

Utstyr: Hytta er bra utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, kluter, tørkehåndklær og proviant. Det er installert 12v solcellebelysning på hytta. Radio. Vedfyring og stearinlys. Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, utvask og generell rydding. Sengene har pålagt sengetøy og byttes en gang årlig. Derfor SKAL det benyttes lakenpose (ikke sovepose) i tillegg. Hovedhytta har eget tørkerom. Begge hyttene har eget proviantlager og vaskerom.

Proviant: Våre selvbetjente hytter har et bra utvalg av proviant. Middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Utvalget kan variere ettersom matlageret fylles en gang årlig.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi gir gode rabatter på losji til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Betaling: Du trenger ikke kontanter når du skal gjøre opp for deg. Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Beløpet trekkes deretter fra din konto.

Hund: Det er to hundebur på hytta. Hunden kan være i uthusdelen på gamlehytta. Husk å ta med egne matskåler til hunden din.

Båt og fiske: Hytta har en robåt  med dobbelt åresett. Ved bruk av båt skal redningsvest benyttes. Vester i foskjellige størrelser  henger i uthus på hovedhytta. Husk at Løkjelsvatn er stort og væskifter kommer fort. Det er salg av fiskekort i selvbetjenigskassen på parkeringsplassen på Kritle. Det er tatt fisk på 5,5 kilo i vannet!

Fasiliteter
  • 12V
  • Båt
  • Mobildekning
  • Tørkerom
  • Vedovn
  • Fiske
  • Bade
  • Barnevennlig
  • Turpost
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.